home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tippek frontérzékenység ellen
(Összeállította: re)
2014.04.29.
LXIX. évf. 18. szám
Tippek frontérzékenység ellen

A frontérzékenység nem más, mint az időjárási jelenségekkel szembeni túlérzékenység. A tünetek hatással lehetnek az általános közérzetünkre, a hangulatunkra és a teljesítőképességünkre is. A frontérzékenység háromszor annyi nőt érint, mint férfit. Mivel az időjáráson nem tudunk változtatni, nézzük, miként enyhíthetünk mi magunk a kellemetlen tüneteken.

Mozogjunk többet friss levegőn!

Próbálja meg beiktatni a mindennapjaiba a kerékpározást, a túrázást vagy a kocogást. Az úszás is jót tesz. A mozgás beindítja a vérkeringést, és fokozza a teljesítőképességet.

Kerüljük a légkondicionáló berendezések használatát és a huzatot!

Sok irodában egész nap működik a klímaberendezés, az autóban pedig a meleg nyári napokon mi is bekapcsoljuk. Aki mindennap a mesterséges hőmérséklet-kiegyenlítés „előnyeit” választja, ne csodálkozzon rajta, ha érzékenyebben reagál az időjárás változásaira. Ezért gyakrabban kapcsolja ki a légkondicionálót!

Pihenjen eleget!

Kipihenten sokkal könnyebben vesszük az akadályokat, egyebek között az időjárási frontokat is. A televíziózás helyett érdemes kipróbálni a jógát, a pilatest és a meditációt.

A citromfű ereje

Sokoldalúan alkalmazható számos panasz esetén, így a frontérzékenység enyhítésében is. Naponta három alkalommal fogyasszunk citromfűteát. Kiváló fejfájás, alvászavarok és idegesség ellen.

A rendszeres alvás segít

Általánosan elfogadott tény, hogy hét óra alvás az ideális.

Táplálkozzunk körültekintőbben!

Ügyeljünk rá, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozzunk, és egészséges ételeket fogyasszunk.

Mondjunk le az alkoholról és a dohányzásról!

Köztudomású, hogy a koncentrációs zavarok, a feledékenység, a fáradtság, a fejfájás, az idegesség és a hangulatváltozások az alkoholfogyasztás és a dohányzás számlájára írhatók. Mondjon le róluk!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..