home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Tiltakozás a zentai árupiacon
2021.02.26.
LXXVI. évf. 8. szám
Tiltakozás a zentai árupiacon

Néhány napig üresen álltak a zentai árupiac asztalai, az árusok ugyanis beszüntették a munkát, mert nehezményezik a nem megfelelő körülményeket és az egyre magasabb bérleti díjakat. Ráadásul az utóbbi időben a gyakori ellenőrzések és büntetések is megkeserítették az életüket.

A járványhelyzet a piacon is érezteti hatását, mindannyian észlelik a csökkenő vásárlóerőt. Nekik viszont, mint azt az érdeklődő újságíróknak elmondták, március 1-jéig az asztalbérletet is ki kell venniük, és a helypénzt is ki kell fizetnünk, aminek az összege éves szinten 70.000-től 140.000 dinárig terjed. Szeretnék, ha lehetővé tennék számukra a havi részletekben történő törlesztést.

Tavalyelőtt még mintegy harminc árus volt a piacnak ezen a részén, mostanra viszont mindössze tizenheten maradtak.

A több napig tartó tiltakozás után létrejött a találkozó a városvezetés illetékeseivel, Czegledi Rudolf polgármesterrel és Sztantity Szebasztiánnal, a községi tanács tagjával, ahol, mint azt egy Facebook bejegyzésben olvashattuk, megegyezés született a piaci árusokkal.

Ha az árus önhibáján kívül, a Covid 19 miatti intézkedések következtében nem tudott dolgozni a piacon, akkor azt az idei bérletből leszámolják. Az asztalbérlet havonta is törleszthető, viszont az, aki előre kifizeti, az éves bérletre 20, a napi helypénzre pedig 50 százalékos kedvezményt kap. Emellett felkérték a kommunális közvállalat vezetőjét, vizsgálja meg, a környező községekben mekkorák a piaci bérleti díjak.

Mindannyiunknak fontos a párbeszéd, mert csak így tudjuk községünk problémáit megoldani – áll a közösségi médiában megjelent szövegben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..