home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tilos a sör
Összeállította: Talpai Lóránt
2021.07.01.
LXXVI. évf. 26. szám
Tilos a sör

Alkoholtilalom lesz a tokiói olimpián — Visszatért Moszkvába az amerikai nagykövet — Belgium 5,9 milliárd eurós támogatást kap

Alkoholtilalom lesz a tokiói olimpián

A koronavírus-járvány miatt tilos lesz alkoholt árusítani a tokiói olimpia versenyein, és a nézők sem vihetnek magukkal alkoholos italt a sporteseményekre. Japán sajtóhírek szerint a szervezők a játékok egyik fontos szponzora, az Asahi sörgyár nyomására akarták engedélyezni az alkohol árusítását, de Hasimoto Szeiko, a szervezőbizottság elnöke most bejelentette, hogy a vállalat is tudomásul vette a tiltást. A szervezők a koronavírus terjedésének veszélye miatt állnak el az alkoholértékesítés engedélyezésétől. Az illetékesek azért gondolták meg magukat, mert egyre erőteljesebben szembesültek a japán ellenzéki pártok és az orvosi közösségek kritikájával, de a lakosság jelentős része is negatívan reagált az alkoholárusítás engedélyezésének tervére.

 

Visszatért Moszkvába az amerikai nagykövet

Visszatért Moszkvába John Sullivan, az Egyesült Államok nagykövete — jelentette be virtuális sajtótájékoztatóján Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője. Price azt is elmondta az újságíróknak, hogy az Egyesült Államok üdvözölte Anatolij Antonov orosz nagykövet visszatérését Amerikába. „Továbbra is elkötelezettek vagyunk az orosz kormánnyal folytatott nyílt kommunikáció mellett. Egyrészt az amerikai érdekek előmozdítása miatt, másrészt hogy csökkentsük az országaink közötti tévedések kockázatát” —fogalmazott a szóvivő. A washingtoni orosz és a moszkvai amerikai nagykövet azután tért haza konzultációra — ami a diplomáciai kapcsolatok megromlásának látványos jele —, hogy Joe Biden amerikai elnök egy márciusi televíziós interjúja során igenlően válaszolt arra a riporteri kérdésre, vajon gyilkosnak tartja-e Vlagyimir Putyin orosz államfőt. Putyin kettőjük genfi találkozója után azt mondta, kielégítette az a magyarázat, amelyet Biden adott neki a történtekkel kapcsolatban. Az orosz elnök a találkozót követő sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a washingtoni orosz és a moszkvai amerikai nagykövet visszatér állomáshelyére.

 

Belgium 5,9 milliárd eurós támogatást kap

Az Európai Bizottság elfogadta és pozitívan értékelte Belgiumnak a koronavírus-járvány okozta válság utáni helyreállítási programját, így az ország 5,9 milliárd euró támogatást kap a helyreállítási és rugalmassági európai uniós pénzeszköz keretében. Az unió végrehajtó testületének értékelése szerint a belga terv a teljes előirányzott összeg 50 százalékát az éghajlati célokat támogató intézkedésekre fordítja. Ez magában foglalja „a köz- és magánépületek energiahatékonyságot növelő felújítását támogató intézkedésekbe történő beruházásokat, az alternatív energiatechnológiák — például az alacsony szén-dioxid-kibocsátású hidrogéntermelés — bevezetését, valamint a zöld mobilitásra történő átállást felgyorsító reformokat és beruházásokat”. Emellett jelentős összegeket irányoz elő a biológiai sokféleség helyreállítására, az aszályok növekvő problémájának kezelésére, valamint az erőforrások hatékony felhasználására, az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság előmozdítására.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..