home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tetőtéri lakás sajátos stílusban
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2020.07.01.
LXXV. évf. 26. szám
Tetőtéri lakás sajátos stílusban

A tetőtéri lakásoknak mindig különleges hangulatuk van. Ha beleviszünk még néhány különleges részletet, akkor pedig igazán egyedi stílust hozhatunk létre. A lakás, melyet ezúttal bemutatunk, egy Oslóban levő ház tetőterében található, és sok-sok hangulatos elemet szőttek bele.

Az érdekesen kialakított lakásban a szemünk először a téglából épült tűzfalon akad meg, melynek meghagyták az eredeti, klasszikus kinézetét. Emellett az egész tetőtérben a szabadon hagyott gerenda dominál, mely nagyon meghatározó látvány.

A következő érdekesség, hogy az egyik hálószobának üveg a fala, a tolóajtó is üvegből van, ezáltal optikailag megnövelték a teret. A hálószobaágy felett található a tetőtéri beépített ablak, melyen át a helyiség rengeteg fényt kap.

A téglafalat hatalmas, modern képekkel dekorálták, eleget téve a mai kor igényének. A téglafal a bejárati előszobában is megmaradt, ahonnan egyenesen a nappaliba érkezünk, melyben nincs túlságosan sok bútor, csupán egy kanapé, dohányzóasztal és a médiafal, valamint a sarokban egy parányi dolgozórész található. A mennyezeten egy hatalmas bronzcsillár vonzza a tekintetet. A helyiség érdekessége egy gerendára szerkesztett hintafotel. Ebből a szobából jutunk ki a teraszra is.

A fehér mennyezetet szürke dekorációs elemekkel és a vörösre pácolt gerendával társították. A szőrme is jelen van szőnyeg és takarók formájában.

A lakás központja a modern konyha, mely maximálisan fel van szerelve minden aprósággal. Itt található az étkezőasztal is, melyhez bársonnyal bevont székek tartoznak. Az egyik falat fehér lambériával borították, a másikat pedig sötétre festették. A téglafal és a szürke szőnyeg itt is megjelenik, illeszkedve a lakás hangulatához. A dekorációs elemek, melyek minden helyiségben fellelhetőek, nem zavaróak, hiszen játékosságuk nagyon üdítő látvány.

Ha lemegyünk a lépcsőn, ott a másik hálószoba, melynek ugyancsak üveg tolóajtaja van. Ennek a szobának az érdekessége a rombuszmintás, sárga-kék tapéta, valamint a hatalmas, bársony fejtámlájú franciaágy. Parányi, rejtett gardróbszekrényt is terveztek ide, mely elrejti a ruhákat, táskákat. Televízió egyik hálószobában sincs.

A fürdőszobát nagyon modernre tervezték. A hófehér csempe egészen a mennyezetig felér, így a helyiség igazán hatalmasnak tűnik. A tusolónál ezt a fehér dominanciát egy mozaikcsíkkal törték meg. Az egyszerű, minimál, négyszögletes tükör a mosdó felett optikailag ugyancsak megnöveli a fürdőszoba területét. A széles mosdó alkalmas arra, hogy néhány dolgot letegyünk rá szépítkezés, tisztálkodás közben.

Az egész tetőtéri lakás melegséget, otthonosságot áraszt, valamint a sok tetőablak révén világosság is uralja. Észszerű elrendezésű, kényelmes otthon egy kisebb család számára.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..