home 2024. április 29., Péter napja
Online előfizetés
Terrortámadás a Moszkva közelében – 40 halott, több mint száz sebesült
2024.03.22.
LXXIX.. évf. 12. szám
Terrortámadás a Moszkva közelében – 40 halott, több mint száz sebesült

Halottjai és sebesültjei vannak egy koncertterem ellen március 22-én este elkövetett támadásnak a Moszkva melletti Krasznogorszkban – jelentik a hírügynökségek.

A támadók legkevesebb öten voltak, terepruhát viseltek, és gépfegyverből nyitottak tüzet a Crocus City Hall nevű hangversenyteremben és az épület előcsarnokában. Két robbanás is történt, tűz ütött ki, vastag füstfelhő gomolyog az épületből, ahonnan több száz embert menekítettek ki.


Fotó forrása: X (Twitter)

A TASZSZ hírügynökség a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közlése alapján jelentette be, hogy negyven halálos és több mint száz sebesült áldozata van a lőfegyveres és robbantásos merényletnek. Az orosz hatóságok terrortámadásként kezelik a történteket, amely a legtöbb halálos áldozatot követelte az utóbbi években Oroszorszgban.

Moszkvában a továbbiakig minden nyilvános rendezvényt lemondtak, a moszkvai repülőtereken és pályaudvarokon megerősítették a biztonsági intézkedéseket.


Fotó forrása: Telegram

A Fehér Ház együtt érez a rettenetes oroszországi koncerttermi támadás áldozataival – közölte az amerikai nemzetbiztonsági szóvivő pénteken. John Kirby hangsúlyozta, a Fehér Háznak nem áll rendelkezésére olyan értesülés, amely szerint Ukrajnának vagy ukránoknak köze lenne a lövöldözéshez. Kiemelte, nem bátorítják és nem segítik Ukrajnát az Oroszországon belüli csapások végrehajtásában.

Aleksandar Vučić szerb államfő ma megerősítette, március 23-ára összehívta a Nemzetbiztonsági Tanácsot a Moszkvában történt terrortámadás miatt – jelenti a Beta hírügynökség.

Forrás: Szerbiai RTV, Beta, MTI, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..