home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Természet-es!
Martinek Imre
2023.11.10.
Természet-es!

„Az Otthonról tudunk gondolkodni egy békés országban, miközben ember ember ellen szegül körülöttünk a világban.” (Részlet az invitációból)

Éltes Barna (1981) sepsiszentgyörgyi származású hagyományőrző szobrászművész, valamint Horváth Levente (1977) gyergyószentmiklósi származású festőművész közös tárlata megnyitójának részesei lehettünk ez év enyészet havának elején (november 7-én) Budapesten, a Bartók 1 Galériában.

Miképpen az a tárlat méltatásakor (melynek tisztje Hugyecsek Balázs szentendrei képzőművészt, restaurátort illeté meg) elhangzott, valójában mindkét székelyföldi alkotó afféle lomtalanító a tradícióban. Mégpedig a szó jó értelmében! Munkáikat garantáltan jó túlélési tippek, ötletes dokumentarizmus és természetesség jellemzi, mi(nde)közben a természet pedig győz(edelmeskedik).


Horváth Levente, Éltes Barna és Hugyecsek Balázs

Barna organikus művei ezúttal az OTTHON, a HAJLÉK különböző formáit keltik életre, Levente alkotásaiban/alkotásairól pedig a hagyományos erdélyi/székelyföldi csűrök, pontosabban azok őrzői tartanak tükröket elénk. Hogy végsősoron ne csak nézhessünk beléjük, de meg is láthassuk bennük/azokban önmagunkat. Kendőzetlenül. Ez utóbbi alkotóművész korábbi munkáinak „töredéke” 2017-ben például a Zentai Művésztelepen is jelen volt.* (Külső hivatkozás: emuk.ro)

A Természet-es! névvel felruházott kiállítás — ezen esztendő november 28-ával bezárólag — mindennap megtekinthető, 11 és 20 óra között, a fent megnevezett újbudai lokáción.

Fotóink a helyszínen készültek.

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..