home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Terjednek az influenzaszerű megbetegedések
2024.01.15.
LXXIX. évf. 2. szám
Terjednek az influenzaszerű megbetegedések

Vajdaság területén a tanulók január 15-én térnek vissza az iskolapadokba, Szerbia többi részében pedig egy héttel később, január 22-én kezdődik a második félév. Mivel folyamatosan növekszik az influenzában, koronavírusban, légúti fertőzésekben és szamárköhögésben szenvedők száma az országban, egyes sajtótermékek felvetették, hogy talán meghosszabbítják a téli szünidőt, de ezt hivatalos források nem erősítették meg. Az oktatási minisztérium illetékesei akkor dönthetnek ebben a kérdésben, ha az egészségügyi minisztériumtól javaslatot kapnak.

A járványügyi szakorvosok arra figyelmeztetnek, hogy az influenzaszerű megbetegedések legnagyobb hulláma január második felében és február folyamán várható. Január első hetében több mint 8,5 ezer influenzaszerű megbetegedést jelentettek a Batut Közegészségügyi Intézet adatai szerint, főként óvodás és kisiskolás korú gyermekeknél. Ez mostanra már a 10 ezerhez közelíthet.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..