home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Térfigyelő kamerákkal a közbiztonságért
(Tha)
2015.02.07.
LXX. évf. 5. szám
Térfigyelő kamerákkal a közbiztonságért

Nemrégiben két betörés is volt Zenta központjában. A tolvajok egy ruha- és egy hentesüzletbe hatoltak be. Mivel már korábban is előfordultak ilyen esetek, a polgárok nem bánnák, ha növekedne a közbiztonság. Sokan a térfigyelő kamerák felszerelésében látják a megoldást.

Az önkormányzat vezetői a közeljövőben még nagyobb hangsúlyt kívánnak fordítani a bűnmegelőzésre. Ceglédi Rudolf polgármester elmondta, már huzamosabb ideje fontolgatják a köztéri kamerák üzembe helyezését, ami most megvalósulni látszik.

--Tavaly elkészítettük a tervdokumentációt, ami felöleli a község főbb csomópontjait. Mivel erre a célra pályáztunk is, hamarosan öt kamerát helyezünk el, de a rendszert minél előbb bővíteni szeretnénk.

A tervek szerint a közeljövőben többek között a hídfeljárónál lévő körforgalomnál, a Tornyosi úti jelzőlámpánál, a Népkert felé vezető lejárónál figyelheti majd a rendőrség kamerák segítségével a történéseket. Ugyancsak pályázati pénzekből és az önkormányzat támogatásával a város területén lévő általános iskolákban is működik már ez a biztonsági berendezés. Kivételt csupán a November 11-e iskola képez, de ott is hamarosan felszerelik a rendszert.

(A nyitókép Szalai Attila illusztrációja)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..