home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tepavčević: Kedden kezdődik a védőoltás harmadik adagjának beadása
Szerbiai RTV
2021.08.16.
LXXVI. évf. 32. szám
Tepavčević: Kedden kezdődik a védőoltás harmadik adagjának beadása

A már beoltottak újraoltása egyáltalán nem szokatlan eljárás - mondta a miniszter.

Kedden kezdődik a koronavírus elleni oltás a harmadik adaggal Szerbiában. Az elsők között az alacsony ellenálló-képességgel rendelkezők kerülnek sorra, de mindenki megkaphatja, akinél 6 hónap elmúlt a második dózis felvétele óta - jelentette be a szerbiai közmédia esti híradójában a szociálpolitikai miniszter. Darija Kisić Tepavčević kiemelte, az orosz vakcina kivételével bármelyiket lehet keverni. Hozzátette, a már beoltottak újraoltása egyáltalán nem szokatlan eljárás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyes betegségek esetében a vakcinák ismétlése, azok kombinálása akár egy életen át tartó védettséget is eredményezhet. Most azt vizsgálják, hogy a koronavírusnál mennyi az optimális dózis.

A harmadik védőoltás felvétele sem kötelező, csak javasoljuk főleg azoknak, akik valamilyen betegség miatt vagy a munkájukból kifolyólag a veszélyeztetettebbek közé tartoznak, illetve már hosszabb idő eltelt az immunizáció óta - emelte ki Tepavčević.

Darija Kisić Tepavčević, szociálpolitikai miniszter, Szerbia: „Ők elsősorban az immunhiányos állapotú emberek, tehát azok a személyek, akik hemodialízisben részesülnek. A szervátültetettek is ide tartoznak, akik jelenleg immunszuppresszív terápián vesznek részt, például a rákos megbetegedésekben szenvedők, és kemoterápiában részesülők. A 70 évnél idősebbek is ide tartoznak, valamint azok, akik a szociális védelmi intézményekben, illetve idősek otthonában tartózkodnak.”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..