home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Telt ház a Bolyaiban
CSIPAK Levente
2013.02.06.
LXVIII. évf. 6. szám
Telt ház a Bolyaiban

Ifjú matematikusoknak és képzőművészeknek szerveztek tábort Zentán

Rekordszámú részvevője volt az idén a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium téli táborainak. Az interaktív természettudományi és képzőművészeti foglalkozások mintegy hatvanöt diák részvételével folytak.
— Az utóbbi időben iskolánk hírét olyan településekre, olyan iskolákba is sikerült eljuttatnunk, amelyekben eddig még nem hallottak a zentai tehetséggondozóról. Ennek egyik eredménye az idei táborok tömegessége is — mondta Kormányos Róbert, a gimnázium igazgatója.
A tábor öt napja alatt a matematikán kívül a diákok foglalkoztak még kémiával, biológiával, programozással, illetve készségfejlesztő játékokban mérettek meg. A képzőművészeti órákon nemcsak a már meglevő technikáikat fejlesztették tovább, hanem betekintést nyerhettek a szobrászat és a számítógépes grafika világába is.
— A nővérem hívta fel a figyelmemet a táborra, mivel ő már egyszer részt vett benne, és nagyon hasznosnak találta az itt tanultakat. Jól akartam kezdeni az új évet, egy jó társasággal, és biztos voltam benne, hogy ebben a táborban érdekes emberekkel találkozom majd — tudtuk meg Szénási Csillától a zentai Emlékiskola 6. osztályos tanulójától.
A táborozók az ott töltött néhány nap alatt megismerték az iskola és a kollégium életét is. Sokan közülük a továbbtanulást is a Bolyaiban képzelik el.
— Már régóta eltökéltem, hogy a Bolyaiba iratkozom az általános iskola elvégzése után, és ha olykor fel is merültek némi kétségeim, helyesen válaszok-e, most a tábor teljesen meggyőzött, hogy ez az iskola a legmegfelelőbb számomra — jelentette ki a szabadkai Vrbaski Viktor, a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskola végzőse.
— Az utóbbi időben az iskolánk egyre több verseny szervezésében vesz részt: úgymint a Fekete Mihály Emlékverseny, a Curie kémia- és matematikaverseny, a Gordiusz és a Zrínyi Ilona versenyek stb. A megméretésen való szerepléssel ingyenes táborozást is lehet nyerni. Talán ennek hála nagyobb az érdeklődés a tehetséggondozó iránt, és egyre többen tervezik úgy, hogy nálunk folytatják a tanulmányaikat. Örülünk neki, hogy a szórványmagyarság körében is sikerült felkelteni a tehetséges diákok figyelmét, általuk ugyanis az iskola is sokszínűbbé válik. Igyekszünk mindent megtenni, hogy diákjaik a szülőföldjükön és anyanyelvükön boldoguljanak — foglalta össze az idei táborral kapcsolatos gondolatait Vida János, a Bolyai Farkas Alapítvány titkára.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..