home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Telt ház
(-)
2007.01.24.
LXII. évf. 4. szám
Telt ház

Kasza József: ,,Esélyegyenlőséget az élet minden területén!' - Szabó Attila felvételeKicsinek bizonyult a szabadkai Sportcsarnok a VMSZ kampányzáró rendezvényén. A politikai promóció után a magyarországi Nox együttes szórakoztatta az egybegyűlteket.A több mint ötezer résztvevőhöz a himnusz...

Kasza József: ,,Esélyegyenlőséget az élet minden területén!' - Szabó Attila felvétele

Kicsinek bizonyult a szabadkai Sportcsarnok a VMSZ kampányzáró rendezvényén. A politikai promóció után a magyarországi Nox együttes szórakoztatta az egybegyűlteket.
A több mint ötezer résztvevőhöz a himnusz közös eléneklése után a magyar politikai elit képviselői szóltak videoüzenet formájában. Szili Katalin (MSZP), Semlyén Zsolt (KDNP), Dávid Ibolya (MDF) és Orbán Viktor (Fidesz--MPSZ) üzenete a magyar érdekképviselet fontosságáról szólt. A magyarországi politikusok rámutattak arra, hogy három év után új esély előtt áll a délvidéki magyarság: hogy saját kezébe vegye sorsának alakítását, s hogy a belgrádi parlamentben saját képviselői révén érvényesítse a délvidéki magyarság érdekeit.
Ezután Markó Béla, az RMDSZ elnöke lépett a pódiumra, s tolmácsolta az erdélyi magyarok üdvözletét. Beszédében rámutatott arra, hogy a határon túli magyar közösségeknek az európai integrációval együtt az a szerep is osztályrészül jutott, hogy közös fellépéssel eltüntessék a magyar közéleti zsargonból azt a csúnya kifejezést, hogy határon túli magyarság. Az összefogás fontosságát hangsúlyozva úgy vélekedett, hogy a kisebbségi politikában nincs helye a pluralizmusnak, mivel az szükségképpen megosztáshoz, a magyarság erejének elfecsérléséhez, eróziójához vezet. Bugár Béla, a felvidéki MKP elnöke beszédében a felvidéki magyarság politikai tapasztalatairól szólt, s arra biztatta a délvidéki magyarságot, hogy tömegesen vegyen részt a választásokon, mert ez a demokrácia egyedüli fokmérője, s szavazatával támogassa a VMSZ-t. A jeles vendégek után a pódiumra vonultak a VMSZ képviselőjelöltjei.
Kasza József, a VMSZ elnöke kampánybeszédében a magyar érdekvédelem fontosságáról szólt. Kiemelte, hogy a délvidéki magyarság esélyegyenlőséget követel az élet minden terén. Részletesen foglalkozott a gazdaság kérdésével, a határok átjárhatóságával, a mezőgazdaság jelenlegi sanyarú állapotával, s nem kerülte meg az európai integráció fontosságát, a háborús bűnösök kiadásának kérdését sem.
A szónokok után a VMSZ Új esély c. újságjában meghirdetett tárgysorsjáték szerencsés nyerteseit sorsolták ki, majd mintegy két órán át a Nox szórakoztatta a népes közönséget.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..