home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Teljesült Balázs Fecó utolsó kérése
MTVA
2021.05.18.
LXXVI. évf. 19. szám
Teljesült Balázs Fecó utolsó kérése

Tudom, hogy egyszer még zenélünk együtt – mondta Dorozsmai Péter az M5 csatorna Librettó című műsorában emlékezve Balázs Fecóra. A Korál zenekar dobosa elárulta, sikerült teljesítenie barátja és zenésztársa utolsó kérését, befejezte és megjelenhetett a ’Legszebb dalaink’ című dupla CD.

Nehéz elhinni, ami vele történt, életem jelentős részét mikrobuszokban és a színpadon töltöttem vele és olyan mintha a családtagom lenne. Rengeteg a jó zenész ott, ahol most ő van. Biztos vagyok benne, hogy alakít egy égi zenekart és azt is tudom, hogy egyszer még fogunk együtt zenélni”- emlékezett e szavakkal Dorozsmai Péter az M5 Librettó című műsorában a novemberben elhunyt Balázs Fecóról

„Már 2018 óta dolgoztunk azon az albumon, amelyre eredetileg a 10 legjobb Korál-dal került volna fel, de Fecó újabb és újabb ötletei nyomán végül dupla CD lett belőle. Javában zajlott a munka, amikor ő beteg lett és kórházba került. Felhívtam és megkérdeztem, hogy tudok-e neki bármiben segíteni. Azt mondta, ne törődjek semmivel, csak fejezzem be élete lemezét” – emlékezett vissza Dorozsmai Péter.

Bár Balázs Fecó már nem tudta az összes dalt felénekelni, de zenésztársainak – Nikának, Bigának és Kontor Tamásnak – köszönhetően ez a néhány szerzemény is felkerült az albumra. Dorozsmai Péter szerint a szimfonikus hangszereléssel feldíszített rockos hangzású dalokat felemelő érzés hallgatni.

A teljes beszélgetés IDE kattintva nézhető újra!

Librettó – minden hétköznap 19 órától az M5 műsorán!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..