home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Teljes lefedettség
Talpai Lóránt
2022.04.21.
LXXVII. évf. 16. szám
Teljes lefedettség

Internet és wifi a szerbiai iskolákban 2022 végéig — 20 százalékkal drágul a vezetői engedély költsége — Feljelentették a villanygazdaság volt igazgatóját

Internet és wifi a szerbiai iskolákban 2022 végéig

Az idei év végéig Szerbia minden általános és középiskolájában, osztálytermében ingyenes internet-hozzáférést tesznek lehetővé, még az ország legtávolabbi területein is — jelentette be Milan Dobrijević, az idegenforgalmi, kereskedelmi és távközlési minisztérium államtitkára. Dobrijević az AFA Tehetséggondozó Fórumának megnyitóján rámutatott, hogy a szerb kormánynak számos kezdeményezése irányul az oktatás fejlesztésére, különösen a digitalizáció terén, mert szükség van az utánpótlás-nevelés és a munkaerőpiac kiigazítására, „meg kell felelni az új kor társadalmi kihívásainak”. Hozzátette, azért szükséges, hogy mindenki ragaszkodjon a folyamatos tanuláshoz, hogy megőrizze a sikerhez szükséges szintet. (Blic)

 

20 százalékkal drágul a vezetői engedély költsége

Hamarosan emelkedhet az autósiskolákban a B kategóriás tanfolyam ára. Az egyik iskola munkatársa elmondta, a drágulás elkerülhetetlen, kérdés, hogy mekkora összegről lesz szó. Ezt nagyrészt az üzemanyagárak emelkedése okozza, és az új személygépkocsik ára is körülbelül 30 százalékkal növekedett. A szerbiai autósiskolák gazdasági kamarája szerint pontatlanok azok az információk, amelyek korábban megjelentek a sajtóban, és arról szóltak, hogy a tanfolyamok 140 000 dinárra drágulnak. Várhatóan 20 százalékos áremelkedésről lesz szó. Ez az arány minden tényezőt figyelembe vesz. A kamara továbbítja az illetékeseknek az ajánlatát, ők döntenek majd az ügyben. (Szerbiai RTV)


Fotó: mondo.rs

 

Feljelentették a villanygazdaság volt igazgatóját

Feljelentették Milorad Grčićet, a Szerbiai Villanygazdaság korábbi megbízott igazgatóját, mivel felelőtlen magatartásával és hivatali hatásköre túllépésével több mint 500 millió eurós veszteséget okozott az államnak, és veszélyeztette annak biztonságát. A dokumentum szerint Grčić félrevezette az államfőt, a kormányt és az illetékes minisztériumot, amikor arról tájékoztatta őket, hogy a vállalat felkészült a fűtési szezonra. A villanyszolgáltatás decemberben tapasztalt összeomlása azt bizonyítja, hogy Grčić jelentései hamisak voltak. Ezzel közvetlenül veszélybe sodorta az ország energiabiztonságát. A kialakult helyzetet magas áron való energiavásárlással és energiahordozók beszerzésével lehetett korrigálni. Az egyik hírportál értesülései szerint a feljelentést Zorana Mihajlović kormányalelnök és energiaügyi miniszter adta át. (Szerbiai RTV)


Fotó: beta.rs

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..