home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Teljes felújítás a bölcsődében
Tóth Tibor
2021.02.04.
LXXVI. évf. 5. szám
Teljes felújítás a bölcsődében

Ma délelőtt Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, Nebojša Rakić polgármester-helyettes és Bagány Ágnes, a Magyarkanizsai Községi Tanács oktatással és ifjúsággal megbízott tanácstagja ellátogattak a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény bölcsődéjébe, a Napsugár épületbe, ahol befejeződtek a karbantartási és felújítási munkálatok. A demográfiáért és népesedéspolitikáért felelős, tárca nélküli miniszter kabinetje támogatásával megvalósult beruházás összértéke 21,1 millió dinár.

A bölcsőde udvarában megtartott sajtótájékoztatón Veselinov Ibolya, a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója örömét fejezte ki a felújítással kapcsolatban, és megköszönte Magyarkanizsa Önkormányzata segítségét.

— A felújítás a nyílászárók cseréjével kezdődött, majd az épület külső és belső festésével, a mennyezet — melyre a fűtés- és hűtésrendszert szerelték fel — lejjebb hozatalával folytatódott. Kicserélték a padlót is, a korábbi borítást parketta váltotta fel, de megújult a konyha bútorzata is. A Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően a gyerekek csoportszobájába is új bútorok kerültek. A felújítási munkálatok befejezésével elmondhatjuk, hogy a Napsugár épületben a község egyik legmodernebb bölcsődéje üzemel — mondta Veselinov.

Fejsztámer Róbert elmondta, hogy a demográfiáért és népesedéspolitikáért felelős, tárca nélküli miniszter kabinetje a felújítási munkálatokra 12,5 millió dinárt folyósított, melyhez az önkormányzat 8,5 millió dinár önrésszel járult hozzá.

— A bölcsőde felújítása is része az önkormányzat családtámogatási programjának, tehát tovább folytatjuk mindazokat a fejlesztéseket és beruházásokat, amelyek a családok itthon maradásának egyik feltételét biztosítják, főleg azt, mely közintézményeinkhez tartozik. Az önkormányzat szoros együttműködésével és az alpolgármester úr koordinálásával a beruházás időre elkészült. Attól függetlenül, hogy a támogatói szerződés márciusban került aláírásra, a covidos időszakban, kilenc hónap alatt sikerült mindent befejezni, tehát a komplett épület teljes energiahatékonysági felújítása megtörtént, ami külső és belső felújítást is magában foglal — emelte ki Fejsztámer.

Az impozáns, teljesen felújított bölcsődébe 47 gyermek jár.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..