home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Téli mezőgazdasági szakelőadást tartottak Bácsfeketehegyen
Talpai Lóránt
2022.02.24.
LXXVII. évf. 8. szám
Téli mezőgazdasági szakelőadást tartottak Bácsfeketehegyen

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének szervezésében téli mezőgazdasági előadást tartottak a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban. A rendezvényen jelen volt dr. Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottságának tagja, Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője, a köztársasági képviselőház mezőgazdasági bizottságának tagja, Ótott Róbert, a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság titkárhelyettese, Kovács Károly tartományi parlamenti képviselő és Sárközi István, Kishegyes község képviselő-testületének elnöke.

Fremond Árpád elsősorban a pályázati lehetőségekről, a mezőgazdásági nyugdíjak rendezéséről, a falugazdász-hálózat fenntartásáról, az uniós mezőgazdásági szabályokról és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége képzéseiről számolt be. Ótott Róbert kiemelte, hogy a tartomány 1,3 milliárd dinárral támogatta a gazdákat, és több mint 1 milliárd dinárral az önkormányzatokat. Emellett a mezőgazdászok a Mezőgazdasági Fejlesztési Alaphoz is fordulhatnak, mely kamattámogatást nyújt számukra. Továbbá arra hívta fel a figyelmet, hogy a beszerzési árak növekedése miatt a jövőben a támogatásokat is növelni kell.

Fényképezte: Lakatos János

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..