home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Téli hétköznapok Muzslyán
Borbély Tivadar
2014.02.05.
LXIX. évf. 6. szám
Téli hétköznapok Muzslyán

Évértékelő, új gyógyszertár, ruhaosztás a rászorulóknak — ezekkel a címszavakkal lehetne bizonyítani, hogy Muzslyán a téli hónapokban is vannak említésre méltó események.

Muzslya helyi közösségének tanácsa a civilszervezetek képviselőivel összegezte az elmúlt év tevékenységét. Az egybegyűlteknek mgr. Hallai Zoltán tanácselnök köszönte meg az elmúlt időszakban végzett munkát.

A jelenlevő egyesületek képviselői jelezték, ismét ki kellene kérni a polgárok véleményét a helyi hozzájárulásról. A településen ugyanis négy éve nélkülözik ezt a járulékot, ami a tanács mozgásterének és a civilszervezetek hatáskörének a beszűküléséhez vezetett. Az anyagiak hiányában a közvállalatoktól függött több munka lebonyolítása is.

Az egyesületek egyébként a fűtési gondok miatt főleg a tavaszi, nyári és őszi időszakra időzítették a programjaikat, télen viszont többnyire szüneteltetik a munkát.

Új gyógyszertár

Muzslyán több mint 40 éve működik a gyógyszertár. Az 1970-es években a földműves szövetkezet épületében kapott helyet, amely a közelmúltban csődbe jutott. A rendezetlen jogi viszonyok miatt a gyógyszertár működtetése is lehetetlenné vált.

A muzslyai helyi közösség tanácsának kezdeményezésére a nagybecskereki önkormányzat és a központi gyógyszertár igazgatósága döntést hozott, hogy korszerű, a 21.század elvárásainak megfelelő gyógyszertárat építenek Muzslyán.

A munkálatokra, amelyek december folyamán kezdődtek, a város költségvetéséből 5 millió dinárt adtak, amelyből közel 3 milliót az építkezésre szántak.

Ruhát osztottak, örömet szereztek

Napjainkban a pénztelenség és a nincstelenség időszakát éljük, amikor sok embertársunknak nincs lehetősége az alapvető élelmiszert, tűzrevalót és meleg ruhaneműt bekészíteni télire. Ennek tudatában a VMSZ muzslyai Női Fórumának tagozata a Caritas helyi szervezetével és a jóakaratú polgárokkal közösen jótékonysági ruhaosztási akciót szervezett.

— A nyáron rendezett ruhaosztás után a szegény sorsú polgártársaink igényt tartottak rá, hogy az év szinte minden szakában hasonló akciókat szervezzünk, hiszen, elmondásuk szerint, óriási szükségük van ruhaneműre, tisztálkodási eszközökre — mondta Vidrács Krisztina elnök asszony.

Győri Csilla, a helyi tanács szociális ügyekkel megbízott tagja hozzáfűzte, a helyi közösség területén élő több mint 90 rászoruló, szegény sorsú család ezen a délutánon több zsáknyi felnőtt- és gyermek holmi, kabátok és lábbelik közül válogathatott.

A szervezők leszögezték, az emberbaráti megmozdulásnak lesz folytatása, tavaszra egy újabb cserebere-akciót hirdetnek meg, hiszen:

Nemes és szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek,
Csupán tiszta szív és sok-sok szeretet.”
(Pázmány Péter)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..