home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Téli Egyetem az MTTK-n
Sós Nóra
2017.01.05.
LXXII. évf. 1. szám
Téli Egyetem az MTTK-n

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a Magyar Nemzeti Tanács közös szervezésében január 4-én megnyitotta kapuit a Téli Egyetem. A pedagógusok akkreditált továbbképzésen vehetnek részt január 4-e és 6-a között.

A jelenlevőket Lepeš Josip, az MTTK megbízott dékánja köszöntötte, majd Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja ismertette a gyermekeknek és a pedagógusoknak szóló lehetőségeket. Bemutatásra került az MNT oktatási portálja is, ahol már 2571 pedagógus regisztrált. Az oktatói oldalnak köszönhetően könnyebb a kapcsolattartás a pedagógusok között, és a tapasztalatok átadása is hatékonyabban történik.


Winkler Zsolt felvétele

A három nap alatt tíz akkreditált képzést tartanak. Az első napon a környezeti nevelés, az interaktív matematika és az elsősegély-továbbképzés kapott helyet.

A következő napokban is érdekes előadásokon vehetnek részt a jelentkezők, ugyanis szó lesz képzőművészetről, innovációról és kreativitásról az ökológiában, hagyományos mesemondásról, heurisztikus módszerekről az anyanyelvoktatásban, a mozgásos játékokon keresztül történő motoros kompetenciák fejlesztéséről, a matematikaoktatás fejlesztéséről az alsó osztályokban, valamint a sikeres prezentáció felépítésének titkára is fény derül.

A továbbképzés nagyszerű alkalom a pedagógusoknak nézeteik bővítésére, ismereteik gyarapítására, egymás közti kapcsolatok megerősítésére, és új kapcsolatok, tapasztalatok szerzésére.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..