home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Telefonon is lehet regisztrálni
Talpai Lóránt
2021.01.21.
LXXVI. évf. 3. szám
Telefonon is lehet regisztrálni

Több mint 200 000 polgár jelentkezett — Vedd el a nyugtát, és nyerj — indul a második kör — Normalizálódik az árvízhelyzet

Több mint 200 000 polgár jelentkezett

Január 14-én kezdte meg működését az a telefonközpont, amelyet tárcsázva a polgárok jelezhetik igényüket a koronavírus elleni védőoltás felvételére — közölték az illetékesek. A központ telefonszáma: 0800 222 334. A védőoltásra a múlt hét óta elektronikus úton is fogadják a jelentkezéseket. Ezzel a lehetőséggel eddig több mint 200 000 polgár élt. Mirsad Đerlek, az egészségügyi tárca államtitkára és a koronavírus elleni immunizálás koordinációs testületének elnöke szerint érthető, hogy az első napokban viszonylag kevesen jelentkeztek a védőoltás felvételére, hiszen sokan még nem tájékozódtak a részletekről. Az illetékes szerint az egészségügyi dolgozók körében is csak napokkal a számukra meghirdetett lehetőség után emelkedett meg az oltást igénylők száma. Đerlek elismerte, hogy a rurális közegekben élők körében elterjedtebbek a vakcinával kapcsolatos összeesküvés-elméletek. Ez azt jelenti, hogy az orvosoknak további erőfeszítéseket kell tenniük a lakosság tájékoztatása érdekében. (Tanjug, RTV Szerbia)

 

Vedd el a nyugtát, és nyerj — indul a második kör

Január 23-án indul a nyugtás nyereményjáték második köre — közölte a szerb kormány. Csakúgy mint az elsőben, ezúttal is hat sorsolás lesz a már megszokott szombati időpontban, 17 óra 55 perckor. Az eseményt a polgárok élőben követhetik a Szerbiai Rádió és Televízió (RTS) első csatornáján. A január 23-án kezdődő és február 27-éig tartó játék során minden húzás alkalmával öt Fiat 500L autót és egy belgrádi lakást sorsolnak ki. A játékban részt vevők a belgrádi Zimonyi kapuk (Zemunske kapije) városrészben nyerhetnek lakást, míg február 27-én a Belgrád Vízivárosban sorsolnak ki egyet. A játékban azok vehetnek részt, akik beküldenek egy borítékot, melyben 10 nyugta vagy a bankkártyás fizetés során kapott 10 szelvény található. A nyugták és szelvények kiállítási dátuma nem lehet régebbi 2020. szeptember 1-jénél, és legalább 100 dináros összegnek kell szerepelnie rajtuk. A nyugtákat és szelvényeket nem szabad keverni egy borítékon belül. A borítékra rá kell írni a feladó vezeték- és keresztnevét, a személyes irataiban lévő lakcímét, valamint a telefonszámát, míg a boríték másik oldalán a következőt kell feltüntetni: „Uzmi račun i pobedi 2020”. (Blic)

 

Normalizálódik az árvízhelyzet

Szerbia déli részéről egyre biztatóbb hírek érkeznek az árvízzel kapcsolatban, hiszen már sehol sem kritikus a helyzet, a folyók lassan visszatérnek medrükbe. Mint ismeretes, az elmúlt hetekben több mint 100 lakóépületet öntött el az áradat. Egyes községek rendkívüli állapotot hirdettek. A víz számos háztartást és szántóföldet árasztott el. Rendkívüli helyzet volt Leskovacon, Doljevacon, Bojnikon, Vlasotincében, Vladičin Hanban, Gadžin Hanban és Nišben. Koszovó és Metóhiában szintén kritikus helyzet alakult ki, ezért a szerb kormány Koszovó-ügyi irodája segítséget nyújtott a katasztrófa sújtotta területeken élő családoknak. A Srbijavode pedig rendkívüli árvízvédelmi készültséget hirdetett a Dél-Morava és Vranje, valamint a Nišava és Niš területén is. Továbbá a vízszintemelkedés miatt rendes árvízvédelmi készültséget hirdettek ki a Nišava, Niš és Dimitrovgrad területén, valamint az Ibar Kraljevótól Novi Pazarig terjedő szakaszán, illetve az M.12-es szektorban. (Tanjug)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..