home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Tejcsarnok épül a Zöldike piacon
Tóth Imre
2015.08.18.
LXX. évf. 33. szám

A harcosok sorakozója lakótelepi piacon a baromfihúst, a tejtermékeket és a süteményeket hamarosan zárt, klimatizált csarnokban fogják árusítani.

A Nada Dimić utcában található Zöldike piac korszerűsítésének munkálatai augusztus 14-én kezdődtek el. A kivitelezőt közbeszerzés útján választották ki. A szabadkai Maksim gradnja Kft.-nek 45 nap áll rendelkezésére, hogy befejezze az építkezést. A beruházás összértéke megközelíti az 5 millió dinárt, melyet a Szabadkai Piacok KKV saját eszközeiből fedez — nyilatkozta lapunknak Janó Sándor, a vállalat munkatársa.
A piac keleti szárnyát 94 négyzetméteres területen csarnokká alakítják át, melyben a bérlők korszerű körülmények között értékesíthetik portékájukat. Az épületet klímaberendezéssel szerelik fel, padlózata csempeburkolatú lesz, a bérlők számára pedig külön mosdót és toalettet alakítanak ki. A zárt csarnokba légfüggönyös, automata, szenzoros ajtókon keresztül lehet majd belépni. A Zöldike piac kapacitása, illetve a bérlők száma nem növekszik. Tizenhárom bérlő kap helyet a csarnokban, ahol a baromfit, a hús- és a tejtermékeket, valamint a süteményeket új, horizontális hűtőberendezésekből árusítják majd. A hűtők elkészítésével a rumai Frigo Žika céget bízták meg, ugyancsak közbeszerzés útján. A berendezéseket szeptember 15-én szállítják le, amikorra várhatóan a csarnok is felépül. A hűtőkben a húst 6 °C-os, a tejet és a tejtermékeket 8 °C-os, a süteményeket pedig 10 °C-os hőmérsékleten fogják tárolni.
A Szabadkai Piacok KKV ezzel a beruházással egyidejűleg a Zöldike piac többi részét is felújítja. A zöld- és vegyes árusok asztalát megjavítják, illetve befestik. Az idén sikerült telekkönyveztetni a piacot, mely immár a város tulajdonába került, és a Szabadkai Piacok rendelkezésére lett bocsátva. A középtávú tervek között a több piaci létesítmény felújítása és korszerűsítése is szerepel — tudtuk meg Janó Sándortól.
A piac a közvállalat munkálatai alatt is zökkenőmentesen működik, viszont az esetlegesen felmerülő kellemetlenségekért a polgárok megértését és türelmét kérik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..