home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Teadélután a hagyományok felelevenítése jegyében
Borbély Tivadar
2022.11.14.
LXXVII. évf. 45. szám
Teadélután a hagyományok felelevenítése jegyében

A muzslyai Nők Klubjának tagjai csaknem fél évszázada példamutatóan tevékenykednek a település társadalmi életében, abból a célból, hogy megőrizzék és a lehetőségekhez mérten továbbadják az elődeink által féltve őrzött hagyományainkat és szokásainkat.

Habár a tagság létszáma az elmúlt évek során csökkent, a tenni akarás és a megmaradás iránti elkötelezettség annyira erős, hogy sokan felnéznek rájuk. Az első idei nagyobb rendezvényük a november 13-án megtartott hagyományos teadélután volt, melyre mintegy 200 vendég érkezett Vajdaság több településéről.

Az egybegyűlteket Molnár Rozália, a Nők Klubjának elnök asszonya üdvözölte, aki beszédében megköszönte a Magyar Nemzeti Tanács támogatását, hiszen enélkül nem sikerült volna megszervezni a rendezvényt.

Ezután Palatinus Aranka helytörténész a Márton-napi szokásokról és a közelgő adventi időszakról mesélt a közönségnek, ami után a szorgos kezű, muzslyai asszonyok az ősz termékeiből — alma, dió, tök stb. — készült sós és édes süteményekkel kedveskedtek a jelenlevőknek.

A hagyományos teadélután természetesen nem múlhatott el a zenészek jelenléte nélkül sem, akik közreműködésével a Törökbecséről, Hetinből, Tiszakálmánfalváról, Bácsföldvárról, Torontálvásárhelyről, Sándoregyházáról, Székelykevéről, Magyarcsernyéről, Töröktopolyáról, Temerinből és Nagykikindáról érkező vendégek késő estig ropták a táncot a Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..