home 2024. április 17., Rudolf napja
Online előfizetés
Tavaszi sminktrendek (2.)
Salvai Ramona
2018.05.03.
LXXIII. évf. 17. szám
Tavaszi sminktrendek (2.)

A divat, szépségápolás témájában tevékenykedő bloggerek, vloggerek, influencerek azok az egyének, akik hétköznapi nyelvre fordítják a high fashion legújabb invencióit.

Megmutatják, hogyan építsük be őket a gardróbunkba, illetve smink esetében a napi rutinunkba. Az alábbiakban olyan sminktrendeket listáztunk, amelyek a kifutókról az Instagramra is lecsorogtak, és legyen szó hétköznapibb vagy alkalmibb jellegről, egyvalami biztosan közös bennük: irányadónak számítanak a szezonban.

Előző számunkban már bemutattunk néhányat, most pedig folytatódjék a lista öt további trenddel.

Az ezüst szemhéjak

Színek tekintetében azt állapíthatjuk meg, hogy az ezüst egyértelműen vitte a pálmát a tavaszi-nyári kollekciók kifutóin. A világhírű sminkmester, Pat McGrath ezüstös könnyekkel, Francesco Scognamiglio ezüstbe borított szemhéjakkal, a Ralph & Russo pedig a belső szemzug környékére fókuszálva hódolt a trendnek. Az Instagram sminkesei sem ellenkeztek. Az ezüst könnyek elmaradnak ugyan, viszont a szemhéjakon való eldolgozásra egészen változatos lehetőségeket mutatnak. Van olyan, aki a szemhéj belső részére applikálta, más fekete tusvonallal keretezte az ezüst árnyékolását. Emellett olyat is láthatunk, aki ezüst szemceruzával dolgozik a szemhéjat és a szem alatti részeket is hangsúlyozva.

 

Rihanna inspirálta árnyékolás

Rihanna tavalyi Met Gálán viselt sminkje, melyet Lora Arenello sminkmester készített, a tavaszi-nyári bemutatók egyik legnépszerűbb megjelenése, koncepciója lett. Lényege, hogy az arccsont, továbbá a halánték és a szemöldök környéke is kap pirosítót — ezzel adva hangsúlyt az arc eme területének. Show-ként eltérően más-más árnyalatokat használtak. A Kenzónál ez a barackszín volt, az Area NYC-nél a lila és a magenta árnyalatai emelkedtek ki. A Giorgio Armani az ezüsttel tűnt ki, a Fenty pedig egy korallárnyalat mellett döntött. Ha megnézzük az Instagram legkedveltebb sminkeseit, akkor a piros és a narancssárga azok az árnyalatok, amelyek leggyakrabban feltűnnek, ha erről a trendről van szó. Különböző termékeket használnak — különböző intenzitással és különböző arcformákra, bőrtónusokra. Egy azonban biztos: a trend mindenhol tarol.

 

Hangsúlyos tusvonal újraértelmezve

A klasszikus és örök érvényű trend szerint a tusvonal fekete, és a felső szemhéjon, a szempillák mentén fut végig. Jull Stuart és Ulla Johnson sminkesek viszont kifordították ezt a divatot, hiszen az ellentétére változtatták a szabályokat. A vonal áthelyeződik a szem alatti részre, a feketét pedig felváltja a szín — bármilyen. Nem csoda, hogy az Instagramon is hasonlóan népszerű lett. A klasszikus fekete, ezüst festékektől a feltűnő kék vagy narancssárga színekig bármi előkerül, és a felvitel módja, illetve hangsúlyossága is teljesen rugalmasnak tekinthető.

 

Kitűnés neonszínekben

Habár az utóbbi években nagy előnybe kerültek a naturálisabb sminkek és trendek — a „no makeup” makeup és a kevesebb több elve —, a neonszínek hosszabb idő után ismét felkerültek a tavaszi paletta előkelőbb helyeire. A Chromatnál a neon narancssárga emeli ki a modellek belső szemzugát, a Byblosnál lime-zöld árnyalatok tűnnek fel, a Novis pedig a napsárga mellett döntött. A feltűnő színek az ajkakon is megjelentek. Ezt láthattuk a Maison Margielánál, a Sonia Rykielnél és a Guccinál is. A szemceruza nem csak fekete lehet — erről már szóltunk az előzőekben. A neontrendek az Instagram alkotóit is arra biztatták, hogy a hagyományosat újraértelmezve alkossanak a legfeltűnőbb színekben és a legkreatívabb módokon. Aki viszont nem elég türelmes a vonalakkal való játékhoz, az még mindig választhat egy tipikus, teljes szemhéjas, neonzöld árnyékolást.

 

Ragyogó ajkak

Legutóbb talán a ’90-es években élték fénykorukat, azóta háttérbe szorultak, és megmaradtak gyerekkorunk esztétikai világának édes nosztalgiájában. Ahogyan viszont az öltözködésben és a zenében is visszatérnek a ’90-es évek trendjei, úgy a smink terén is. A szájfény pedig ragyogóbb, mint azóta bármikor. Ezt bizonyítják a Yang Li, a Haider Ackermann, a Philosophy és a Naeem Khan sminkmestereinek választásai is. Ők mind a hagyományos piros ajkakat vonták be egy réteg szájfénnyel. Nem meglepetés, hogy az Instagram sem mulasztotta el a trend újrateremtését. A nude-abb árnyalatoktól az egyre erősödő rózsaszínekig a ragyogás sokakat megnyert magának.


(Forrás: Allure.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..