home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Tavaszi ajtódísz pomponokból
Barát Kinga
2022.05.03.
LXXVII. évf. 17. szám
Tavaszi ajtódísz pomponokból

A legtöbb ember minden évben nagyon várja a tavaszt, hiszen ilyenkor még a levegőnek is más illata van. Szeretjük, amikor kisüt a nap, egyre barátságosabb az idő, rügyeznek a fák, nyílnak a virágok és szüntelenül csivitelnek a madarak. Gondolom, nem vagyok egyedül ezekkel az érzésekkel. Ilyenkor sokan nagytakarításba kezdenek, a lakást is vidámabb színekbe öltöztetik, előkerülnek a tavaszi dekorációk, melyek felfrissítik otthonunkat. A tavasz nekem is meghozta a kedvemet a barkácsoláshoz, nem győzök válogatni az ötletek között. Most az ajtódíszek közül szeretnék megmutatni egy nem szokványos, pomponos változatot.

Kopogtatót sokféle alapanyagból készíthetünk, melyek közül sok minden fellelhető a háztartásunkban is. Néhány fontos kellékre azonban mindenképp szükség lesz, elsősorban koszorúalapra. Ehhez is többféle anyagot használhatunk, lehet vesszőből, szalmából, hungarocellből.

Ezúttal abban is eltérünk a megszokott módszertől, hogy — mint ahogyan a kép is mutatja — kartonpapírból fogjuk kivágni a kör alakú alapot.

Amikor ezzel megvagyunk, a pomponokat kell elkészíteni. Ez egy kicsit időigényes munka lesz, mert sokat kell belőlük gyártanunk. Az interneten számtalan videót láthatunk arról, hogyan kell ezeket más-más módszerekkel megcsinálni. A képek között megtalálható az én technikám is lépésről lépésre.

A pomponok lehetnek eltérő méretűek, kisebbek és nagyobbak. A színekkel is játszhatunk, gondolkodjunk a tavasz színeiben, melyek vidámak, és mosolyra fakasztanak bennünket.

Amikor elegendő pompont készítettünk, megtervezzük a helyüket a koszorúnkon, és ragasztópisztollyal a kartonalapra rögzítjük őket. Ez után még kedvünkre dekorálhatunk rajta. Én már csak néhány szem gyöngyöt, masnit és egy kis virágot tettem rá, de bármit felhasználhatunk: szárított terméseket, ízléses selyemvirágokat, bogyókat, szalagokat, masnikat stb. Emellett ötletes kellékekkel is kiegészíthetjük: fából készült feliratokkal, figurákkal (méhecske, pillangó, madárka), és még sokáig sorolhatnám, de inkább mindenkinek az ízlésére és a fantáziájára bízom. 

Amikor készen vagyunk, már csak egy dolgunk maradt, felakasztani az ajtóra, és hagyni, hogy mindenki megcsodálja, aki csak belép hozzánk. És persze bezsebelni a dicséreteket, hogy milyen ügyesek vagyunk!

Fényképezte: Barát Kinga

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..