home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Tartományi támogatás a nemzeti közösségek nyelvén tájékoztató lapoknak
Kartali Róbert
2020.02.10.
LXXV. évf. 6. szám
Tartományi támogatás a nemzeti közösségek nyelvén tájékoztató lapoknak

Huszonkét vajdasági, a nemzeti kisebbségek nyelvén íródott lapnak nyújt támogatást a tartományi kormány. Az erről szóló szerződéseket február 10-én írták alá a lapkiadók képviselői a tartományi kormány épületében.


Ótos András felvételei

A 312 millió dinár összértékű, a nemzeti tanácsok által alapított, nemzeti kisebbségek nyelvén íródott lapok társfinanszírozásáról szóló szerződéseket Dragana Milošević tartományi művelődési, tömegtájékoztatási és vallási közösségi titkár adta át. Mint mondta, a nemzeti kisebbségek nyelvén való tájékoztatás a tartományi kormány egyik legfontosabb prioritása. Hozzátette, hogy az elmúlt három és fél évben, amióta Igor Mirović a tartományi kormány elnöke, ez az összeg 264 millióról 312-re nőtt.

A magyar nyelvű lapok közül az előző évekhez hasonlóan a Magyar Szó Lapkiadó Kft. és a Hét Nap Lapkiadó Kft. kapott pénzügyi támogatást. A napilapnak 105 milliót, a hetilapnak pedig csaknem 31 millió dinárt folyósítanak a 2020. évi működésére.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..