home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Társfinanszírozási szerződések a kiadóházaknak
2023.02.07.
LXXVIII. évf. 5. szám
Társfinanszírozási szerződések a kiadóházaknak

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke a mai napon átadta a szerződéseket kilenc kiadó huszonkét, kisebbségi nyelven megjelenő újságjának a társfinanszírozására. A kiadóházak között van a Magyar Szó és a Hét Nap Lapkiadó Kft is. A Hét Nap részéről a szerződést László Edit, a hetilap igazgatója írta alá.

–2016-ban valamivel több, mint 260 millió dinárt különítettünk el erre a célra, tavaly 390 milliót, idén pedig 490 millió dinárt. Nagyfokú felelősséget tanúsítunk a kisebbségi nyelvű újságok és folyóiratok akadálytalan megjelenése, és az információ anyanyelven történő megszerzése iránt, és ezt a jövőben is folytatjuk – jelentette ki Mirović, aki arra is rámutatott, hogy a közvetlen támogatásnak ez a modellje nemcsak regionális szinten, hanem európai keretek között is egyedülálló – olvashatjuk többek között az eseményről a médiának eljutatott közleményben.

Fényképezte: Ótos András

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..