home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Tarolnak a norvégok
Bíró Tímea
2019.12.18.
LXXIV. évf. 51. szám
Tarolnak a norvégok

Megkezdődött a síugrás várva várt 2019/20-as szezonja, mely sok meglepetést tartogatott már a kezdetek kezdetén.

Az első versenyt november végén rendezték meg Wisłán, ahol egyéniben és csapatban is versengtek. Csapatban az osztrákok — Stefan Kraft, Philipp Aschenwald, Daniel Huber és Jan Hörl — bizonyultak a legjobbnak. A norvégok gyönyörűen felküzdötték magukat az ötödik helyről a másodikra. Az ő csapatukat Robert Johansson, Daniel-André Tande, Thomas Aasen Markeng és Marius Lindvig képviselte. A dobogó harmadik fokára a lengyelek jutottak Kamil Stoch, Dawid Kubacki, Piotr Żyła, valamint Jakub Wolny személyében. A lengyel síugrásról tudni kell, hogy edzőcsere történt, az igen sikeres három évet eltöltő Stefan Horngacher ugyanis az elmúlt szezon végén elfogadta a német szövetség ajánlatát, így a lengyeleket a cseh Michal Doležalt készíti fel.

Egyéniben a visszatérő norvég, Daniel-André Tande lett a legjobb, őt követte a szlovén Anze Lanisek, majd a lengyelek egyik legjobb síugrója, Kamil Stoch.


Daniel-André Tande (a FIS Ski Jumping felvételei)

A következő megmérettetés a finnországi Rukán várta a szurkolókat, ahol két egyéni verseny lett volna, ha az erős szél miatt nem marad el a második. Daniel-André Tandénak sikerült megerősítenie azt a tényt, hogy okkal nyerte el a sárga trikót, ismét a dobogó legfelső fokára állhatott ugyanis. A második a szintén norvég Marius Lindvik, a harmadik pedig a szlovén Peter Prevc lett volna, ha nem zárják ki őket a ruha miatt. Így Philipp Aschenwald és Anze Lanisek állhattak a dobogóra. December második hétvégéjén a nőknél is elkezdődött a szezon Lillehammerben, rögtön két egyéni versennyel melegíthettek be. Az első és a második is a férfiakéhoz hasonlóan alakult, hiszen szintén norvég győztest hirdettek ki Maren Lundby személyében. A norvégot mindkét versenyen két osztrák hölgy követte: az elsőn Chiara Hölzl lett a második, és Eva Pinkelnig a harmadik, a következő napon pedig helyet cserélt a két osztrák.


Maren Lundby

A fiúk közben Oroszországba utaztak, Nyizsnyij Tagilban rendezték meg ugyanis a következő sorozatot. Nagyon kellemes meglepetés volt az első nap, a japán Yukiya Sato ugyanis megszerezte első aranyérmét. Őt követte a német Karl Geiger, illetve az osztrák Philipp Aschenwald, aki remek teljesítménnyel kezdte meg a téli síugrást. A második egyéni versenyen már egészen másként alakult a sorrend, hiszen az osztrák Stefan Kraft bizonyult a legjobbnak, a svájci Killian Peier lett a második, a címvédő Ryoyu Kobayashi pedig a harmadik helyen végzett. A kétszeres győztes Daniel-André Tande már nem jutott fel a dobogóra, a negyedik helyet szerezte meg, ám még így is vezet a világkupa jelenlegi állása szerint. Mögötte 64 ponttal Stefan Kraft áll, és tőle mindössze 4 ponttal van lemaradva Karl Geiger.

Rendkívül izgalmas és változatos szezon kezdődött el, érdemes követni a sportcsatornákon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..