home 2024. június 25., Vilmos napja
Online előfizetés
Tanulj velünk magyarul – interaktív és szórakoztató módszerrel
Juhász Petra
2023.02.21.
LXXVIII. évf. 7. szám
Tanulj velünk magyarul – interaktív és szórakoztató módszerrel

Bemutatták a Tanulj velünk magyarul tankönyvpótló sorozat harmadik részét, melyet először a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar tanárai és hallgatói láthattak. A tananyagok online és könyv formájában is elérhetőek. A színes tartalmak kicsiknek és nagyoknak egyformán szólnak, ráadásul azok is használhatják, akik még csak ismerkednek a magyar nyelvvel és kultúrával. A feladatok az iskolai órákon és az önálló tanulásra is alkalmasak. A Tanulj velünk magyarul változatos, interaktív és szórakoztató.

A munkafolyamattal kapcsolatban Námesztovszki Zsolt, az e-Régió Civil Szervezet elnöke elmondta, ez már a harmadik része a Tanulj velünk magyarul tankönyvpótló sorozatnak. Kiemelte, a projekten dolgozó csapat elsősorban az online felületben látja a tanulás hatékonyságát. Olyan dolgokkal egészítették ki a tananyagot, amelyre az online felület alkalmas, de egy könyv már kevésbé.

–Vannak multimédiás visszacsatolások és kiértékelések, emellett látjuk a felhasználóink aktivitását. Követhetjük, hogy mennyi időt töltöttek el az online felületen, mennyire válaszoltak jól, vagy rosszul, és talán ez a legnagyobb hozadéka. Egyébként az első és a második kurzusunk nagyon népszerű. Egészen egzotikus országokból is vannak aktív felhasználóink, ugyanis az egész világból akadnak érdeklődők, akik magyarul akarnak tanulni.

Námesztovszki Zsolt elmondta továbbá, az előzőekhez képest újdonságnak számít, hogy megjelennek a betűk, tehát azokat is meg tudják tanulni. Betűírási és kiejtési gyakorlatokat is tartalmaz a platform.

A betűk tanulásánál elengedhetetlen a helyes és tisztán érthető kiejtés, ezért pedig Friedrich Gertrúd, a projekt arca a felelős, aki már az első Tanulj velünk magyarul elkészítése óta a csapat része.

–Az én szempontomból ez egy nagyon érdekes feladat, mert az egyik és a másik szakmámat – televíziós hírmondó és gyermekszínész – tudom ötvözni, de mégis valamiért új a számomra, és jó dolog, hogy én lehetek ennek az arca, nagyon szeretem csinálni.

A bemutatón Vicsek Annamária, oktatási államtitkár kiemelte, a program sikerességét bizonyítja a harmadik Tanulj velünk magyarul, mely az Szerb Köztársaság Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztériuma támogatásával valósult meg.

–Fontos, hogy olyan a tartalmakat közvetítsük különböző platformokon és módszerekkel, amelyek a gyermekek számára nem csak tartalomban, hanem módszertanban, és az érdeklődési körüknek megfelelően is elfogadhatóak. Emellett nagyon jelentős a tanárral való személyes kapcsolat is. Az online oktatás nem fogja kiváltani a jelenléti oktatást, viszont minden tartalom, platform és digitális eszköz javíthat az oktatás minőségén és ezt okosan kell kihasználni – hallottuk az oktatási államtitkártól.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..