home 2023. január 28., Karola napja
Tantermi foglalkozások az MNT felvételi felkészítőjén
Szakáll Laura
2021.06.05.
LXXVI. évf. 22. szám
Tantermi foglalkozások az MNT felvételi felkészítőjén

A Magyar Nemzeti Tanács rendhagyó módon szervezte meg az idén a felvételi felkészítő tanfolyamot a végzős középiskolások számára. A járványhelyzet miatt ez idáig az online térben vehettek részt a foglalkozásokon azok a fiatalok, akik egyetemre, főiskolára szeretnének felvételizni.

A felkészítő órák február 13-a óta élő kapcsolatos streaming formájában folytak minden második szombaton magyar nyelv és irodalomból, német és angol nyelvből, matematikából, informatikából és számítástechnikából, valamint biológiából, kémiából, közgazdaságtanból, fizikából, történelemből, földrajzból, szociológiából és pszichológiából. Június 5-étől viszont már tantermi foglalkozásokat is tartanak.

A szabadkai Vegyészeti és Technológiai Iskolában hét tantárgyból szerveztek hagyományos tantermi foglalkozást. A fiatalokat Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke köszöntötte.

— Az idén is nagy érdeklődés övezte az MNT felkészítő programját, amelyre több mint kétszáz tanuló jelentkezett. A célunk az, hogy segítsük a fiatalokat a sikeres felvételihez vezető úton. A két részből, az online és tantermi foglalkozásokból álló képzés során ez idáig a virtuális térben zajlottak az órák, kilenc alkalommal találkoztak a diákok felkészítőikkel az online térben. Most, hogy már egy kicsit enyhül a járványügyi helyzet, lehetőség nyílt a tantermi órák megszervezésére.

A diákok azt mondják, nagy segítség számukra az MNT felkészítő programja. Alexander Noémi az újvidéki orvostudományi karra szeretne felvételizni.

— Én még csak harmadikos vagyok, de máris elkezdem a felkészülést. Úgy érzem, jól haladok, bízom abban, hogy sikerül bejutnom a választott karra.

A következő, egyúttal utolsó foglalkozás június 19-én várható. A Magyar Nemzeti Tanács 2011 óta valósítja meg a felsőoktatási ösztöndíjprogramját Magyarország Kormányának, a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és a Bethlen Gábor Alapnak köszönhetően. Ennek szerves része a felvételi felkészítő program.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nemzetpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..