home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Tánc, ének, játék
2012.07.11.
LXVII. évf. 28. szám
Tánc, ének, játék

A roma gyerekek beilleszkedésével és felzárkóztatásával foglalkozó DILS-projektum - melybe az iskola is bekapcsolódott - sikeresen befejeződött, s ennek megünneplésekor bemutatkoztak a község területén élő nemzetiségek. A színes művelődési műsorban felléptek az iskola tanítvá...

A roma gyerekek beilleszkedésével és felzárkóztatásával foglalkozó DILS-projektum - melybe az iskola is bekapcsolódott - sikeresen befejeződött, s ennek megünneplésekor bemutatkoztak a község területén élő nemzetiségek. A színes művelődési műsorban felléptek az iskola tanítványai, a falu néptáncosai, a roma gyerekek és a Kszénia Hercegnő Montenegrói Művelődési Egyesület tagjai. Maguk a tanárok is szerb, magyar, montenegrói, roma és szlovák népviseletbe öltözve várták a vendégeket. Molnár Márta igazgatónő például káprázatos kalocsai népviseletben tűrte a mintegy 40 fokos hőséget - mi tagadás: hősiesen és mosolyogva. Akárcsak mi mindannyian, hiszen nem mindennapi látványosságban - és végeredményben játékban, közös örömben volt részük az egybegyűlteknek.
A műsort a kishegyesi és a feketicsi iskola, valamint a Pán Péter óvoda szervezte, természetesen a községi önkormányzat támogatásával.
Az etnonap vendégváró ínyencségekkel és zenével kezdődött az iskolaudvarban, majd különféle, a gyerekek által tervezett tánc- és énekszámokkal folytatódott. A kitűnő hangulat az alkalmi műhelymunkák - melyek lebonyolításába a Nők Kishegyesi Fóruma is bekapcsolódott - során sem lanyhult. Volt papírhajtogatás, aszfaltrajzolás, gyöngyfűzés és... közös tánc.
Hogy mindez nem tartott a kifulladásig, annak csak egy oka volt: elkészült a babgulyás, melynek senki sem tudott ellenállni.
A rendezvény pillanatait Szabó Attila fotóriporterünk örökítette meg.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..