home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Tanácskozás az anyanyelvű oktatásról
2004.11.17.
LIX. évf. 46. szám
Tanácskozás az anyanyelvű oktatásról

Az anyanyelven történő oktatásról tartottak tanácskozást a Vajdasági Magyar Tudományos Társaság (VMTT) szervezésében. Dr. VAJDA Gábor irodalomtörténész, a Szabad Líceum vezetője elmondta: céljuk, hogy az 1996-ban Óbecsén elkészített Anyanyelvűsítési Tervezet alapján a délvidéki magyar iskol...

Az anyanyelven történő oktatásról tartottak tanácskozást a Vajdasági Magyar Tudományos Társaság (VMTT) szervezésében. Dr. VAJDA Gábor irodalomtörténész, a Szabad Líceum vezetője elmondta: céljuk, hogy az 1996-ban Óbecsén elkészített Anyanyelvűsítési Tervezet alapján a délvidéki magyar iskolarendszer megalapításának feltételeit megvitassák, ezen belül 2005 tavaszáig a Magyar Nemzeti Tanács megkaphassa a tantervkészítés jogát az oktatás minden szintjén. Hangsúlyozta: a tanárképzésnek is be kell indulnia Szabadkán annak érdekében, hogy két év múlva teljes egészében érvényt szerezhessenek az anyanyelvűsítési programnak az óvodától a Szabadkai Magyar Egyetem megalapításáig. A szabadkai Városi Könyvtárban szombaton, november 13-án megrendezett tanácskozáson tanárok, pedagógusok és nyelvészek is részt vettek. Szalai Attila felvétele a tanácskozáson készült. (re)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..