home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Támogatás a szerbiai vállalkozásoknak
Tancsik Richárd
2022.06.09.
LXXVII. évf. 23. szám
Támogatás a szerbiai vállalkozásoknak

Belgrádban bemutatták a gazdasági minisztérium által a Szerbiai Fejlesztési Ügynökséggel és az Európai Unió szerbiai küldöttségével együttműködésben megvalósított Szerbia és az EU — Eszközök a gazdaság számára nevű programot.

Ennek keretében 3,1 milliárd dináros vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre a vállalkozók, szövetkezetek, mikro- és kisvállalkozások eszközbeszerzésének támogatására. A gazdasági minisztérium 1,9 milliárd dinárt különített el erre a célra, míg a program további megvalósításához szükséges összeget az EU — IPA 19 uniós előcsatlakozási forrásból folyósítják.


Fotó: Európai Unió szerbiai küldöttsége 

A program célja, hogy az új eszközök beszerzésének anyagi támogatásával a mikro- és a kisvállalkozási szektor, a vállalkozók, szövetkezetek fejleszthessék a termelési kapacitásukat.

Emanuele Giaufret, az EU szerbiai küldöttségének vezetője a program bemutatása során elmondta, az Európai Unió 10 millió eurós hozzájárulásával minden bizonnyal elősegíti a szerbiai cégek növekedését és fejlődését, termelésük vagy szolgáltatásaik korszerűsítését.

A program felhívását június 1-jén írták ki. A nyilvános felhívás a források szétosztásáig, de legkésőbb ez év végéig tart.

A támogatásról további információt ITT kaphatnak.

Forrás: az Európai Unió szerbiai küldöttsége

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..