home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Találkoztak a határ menti kórusok
(T. T.)
2014.11.05.
LXIX. évf. 45. szám
Találkoztak a határ menti kórusok

Szállt a dal az elmúlt vasárnap a királyhalmi Faluházban, a helybeli Petőfi Sándor Művelődési Egyesület és a Parlandó női kar szervezésében ugyanis sor került a Határ menti kórusok találkozójára, melyen a házigazdákon kívül az Ásotthalmi Népdalkör, a Mórahalmi Parasztkórus, valamint Horgos, Kispiac, Hajdújárás, Ludas és Palics népdalkörei vettek részt, és asszonykórus híján egy versmondóval Nosza is képviseltette magát.

A rendezvény a királyhalmi Jézus szentséges szíve templomban hálaadó szentmisével kezdődött, melyet Koncz István királyhalmi és Biacsi József ásotthalmi plébános celebrált, majd a Faluházban Tolnay Ilona, a Parlandó női kar karnagya köszöntötte a jelenlévőket. Örömét fejezte ki, hogy a kórusok megtöltötték az impozáns Faluház nagytermét, és reményét fejezte ki, hogy a találkozó közelebb hozza egymáshoz a határ menti, de mégis a határ más-más oldalán működő kórusokat. A műsor közös énekkel kezdődött, a kórusok a nagyszalontai köszöntőt (Serkenj fel, kegyes nép...) énekelték el. A fellépők sorát a házigazdák nyitották, majd pedig a többiek következtek. A közönség élvezettel hallgatta a fülbemászóbbnál fülbemászóbb bor–, katona–, szüreti és betyárdalokat, különféle indulókat és más magyar népdalokat. A kellemes délután ebéddel és közös mulatsággal zárult.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..