home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Tájoltak a zenedések
(—)
2013.03.19.
LXVIII. évf. 12. szám
Tájoltak a zenedések

A szabadkai Zeneiskola népzene szakosai február 22-én rendhagyó hangversenykörúton jártak Magyarkanizsán és Zentán.

Az iskola az elmúlt tanévben megnyerte a Bethlen Gábor nevével fémjelzett Vajdasági körút elnevezésű pályázatot. Ennek köszönhetően diákjainak lehetőségük nyílt néhány észak-bácskai hangverseny megszervezésére.
Az első koncertet a magyarkanizsai városházán, a másodikat pedig Zentán, a Stevan Mokranjac zeneiskola dísztermében tartották meg. Bemutatkozásaival a szabadkai Zeneiskola arra szerette volna felhívni a népzenekedvelők figyelmét, hogy Szabadkán zenei szakon is szerezhetnek alapfokú és középfokú képesítést.
A koncerteken felléptek az iskola tanulói, tanárai, vendégei (Štricki Tamara néptánc- és népdalének-oktató, Varga Attila magyartanár, valamint Varga Orsolya és Csonka Ferenc), a Dalkötő leánykórus Kanalas Zsófia tanárnő vezetésével, továbbá az iskola leánykórusa és vegyes kara Csikós Krisztina tanárnő irányításával. Műsorra természetesen népdalok kerültek szólóénekesek és kórusok előadásában, hangszeres kísérettel vagy anélkül, ezenkívül magyar és szerb nyelvű népdalfeldolgozások is elhangzottak.
A hangversenykörút március folyamán egy topolyai és egy kishegyesi koncerttel folytatódik.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..