home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tábor határok nélkül
2015.06.30.
LXX. évf. 25. szám
Tábor határok nélkül

A magyarkanizsai Tisza-parton tartották meg az első Tábor határok nélkül elnevezésű rendezvényt, mely 2015. június 24-étől 27-éig tartott. A szervező a magyarkanizsai Ana & Bastian Ifjúsági Központ, valamint a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság volt.





A táborba nyolc vajdasági középiskolából érkeztek fiatalok, akik különféle ügyességi vetélkedőkön vettek részt.

A csapatokban egyaránt volt szerb, magyar és szlovák nemzetiségű diák, de a nyelvi nehézségek ellenére jól összekovácsolódtak, és a fiatalok élvezték a játékokat.

Nyilas Mihály tartományi titkár és kormányalelnök elégedetten állapította meg, hogy a kezdeményezés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A nemzetek és nemzeti kisebbségek közötti tolerancia, valamint a multikulturalizmus népszerűsítése volt a cél.

A fiatalok a táborban és a vetélkedők folyamán megmutatták, hogy a nyelvi és a kulturális eltérések ellenére is tudnak, akarnak egyként küzdeni, és hogy a különbségek az új barátságok kialakulásában sem akadályozzák meg őket.

Hogy a rendezvény zökkenőmentes legyen, arról Bödő Marianna, az ifjúsági központ elnöke, valamint Marius Rošu és Bojan Gregurić, a titkárság munkatársai gondoskodtak.

A díszleteket és a játékok kellékeit az újvidéki Igor Obrovski díszlettervező álmodta meg és készítette el, az ügyességi vetélkedőket pedig Manuel Srbin rendező találta ki.

A játékoknak tétjük is volt, hiszen a győztes Avatari és a fair play díjat nyert Žutoborci csapat a titkárság jóvoltából egy spanyolországi utazáson vehet részt. A fair play díjat a versenyzők szavazatai alapján ítélték oda. 

A szervezők bíznak a kezdeményezés folytatásában. A terveik között a játékok és a díszletek bővítése, valamint a tábor nemzetközivé tétele is szerepel.

















Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..