home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Szürkével kombinálva
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2020.08.26.
LXXV. évf. 35. szám
Szürkével kombinálva

A szürke egyhangúságát sokféle színárnyalattal ellensúlyozhatjuk. A semleges alaphoz választhatunk tengerzöldet, cseresznyepirost, és ennek révén mindig más hangulatot tudunk elérni.

A szürke az egyik legnyugodtabb, legvisszafogottabb szín, ám mégis az egyik legdivatosabb a lakberendezésben. Nagyon sok árnyalatával találkozhatunk, a világostól a sötétig, a melegebbtől a hűvösebbig. Ám soha ne használjuk egymagában: kellenek a pluszszínek, ezáltal lesznek változatosak a terek, eltérő a hangulat. Vegyünk sorra néhány színt, mely igazán jól illik a szürkéhez!

TENGERZÖLD

A tengerzöld egy olyan kékes-zöldes színkombináció, amely elegáns és megnyugtató is. Ha ezt választjuk, szürkével kombinálva igazán hívogató és impozáns tereket hozhatunk létre.

TÖRTFEHÉR

Ha a szürkét törtfehérrel kombináljuk, akkor a szoba természetes fényét hangsúlyozzuk. A meleg szürke és a lágy fehér romantikus jelleget kölcsönöz a térnek. Ez hatványozottan jelenik meg egy nappali és hálószoba dekorációjában.

SÖTÉTZÖLD

A praktikus szürkét sötétzöld kiegészítőkkel kombinálhatjuk. Igen nyugtatóan hat majd — éppen úgy, ahogy a természetben a zöld növényzetnek és a kövek szürkeségének az egyvelege. E két szín párosítása nagyon elegáns, kontrasztos hatást kelt otthonunkban is.

FEKETE

A fekete és a szürke kombinációjával nagyon érdekes, klasszikusan semleges stílus hozható létre. Általa egy nagyon erőteljes, férfias hangulatot érhetünk el.

SÁRGA

Rendkívül divatosnak számít a szürke és a sárga párosítása, hiszen elmondhatjuk, hogy ezáltal életre kelnek a terek. A szürke hűvösségét az energikusan sugárzó sárgával oldhatjuk fel. Szinte mindegy, hogy odakinn napfényes időjárás van-e, vagy borongós az égbolt, a sárga mindenképp jó érzéssel tölti meg a szívünket.

RÓZSASZÍN

Nagyon lágy, kifinomult és nőies tereket hozhatunk létre, ha a szürkét rózsaszínnel kombináljuk. Ebben az esetben ne használjunk erős és élénk tónusokat, mert így tudunk nőies hatást elérni.

VÍZKÉK

Friss, pihentető tereket alkothatunk a szürke és a tengerkék árnyalatainak használatával, a végeredmény pedig elegáns, nyugalmat árasztó hatás lesz. Irodában, fürdőszobában ajánlott alkalmazni, mert tiszta és stílusos hangulat teremthető.

 

CSERESZNYEPIROS

A szürke és a piros párosítása nemcsak egyedi, de impozáns is. Az élénkpiros árnyalatok használatával intenzitást vihetünk be a terekbe. Elegendő csupán egyetlen falat pirosra festeni, esetleg egy ilyen színű kiegészítőt használni, mely figyelemfelkeltő fókuszpontként funkcionál.

LILA

A lila a szürkével érzéki és divatos. Játszhatunk a lila árnyalataival: használhatjuk a mélyebb, elegánsabb tónusokat, de a világosakat, illetve a visszafogottabbakat is. Mindig más hatást érünk majd el, érdemes tehát próbálkozni.

KORALL

Rendkívül nőies és népszerű a korall párosítása a szürkével. Könnyű, ám élettel teli hatást érhetünk el vele. Általában étkezőben, konyhában, nappaliban kedvelt színkombináció.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..