home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Szüreti sokadalom Hajdújáráson
(T. T.)
2005.10.04.
LX. évf. 40. szám
Szüreti sokadalom Hajdújáráson

A művelődési műsor kezdetére zsúfolásig megtelt a lelátóHajdújáráson immár 37. alkalommal rendezték meg a Szüreti Napokat, melyen a termelők bemutathatták egész évi munkájuk eredményét, szakmai továbbképzésen vehettek részt, valamint egy kicsit pihenhettek, szórakozhattak a betakarítással j...

A művelődési műsor kezdetére zsúfolásig megtelt a lelátó

Hajdújáráson immár 37. alkalommal rendezték meg a Szüreti Napokat, melyen a termelők bemutathatták egész évi munkájuk eredményét, szakmai továbbképzésen vehettek részt, valamint egy kicsit pihenhettek, szórakozhattak a betakarítással járó gondok közepette.

Kucsera Géza, Szabadka polgármestere is megtekintette a terménykiállítást SZABÓ Attila és TÓTH Tibor felvételei

A háromnapos rendezvénysorozat keretében először a kézimunka-kiállítás nyílt meg, majd Haskó István, Hajdújárás polgármestere ünnepi beszéde következett. A falu első embere köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik valamilyen módon részt vettek az idei szüreti napok szervezésében, s kijelentette, hogy büszkék lehetünk termelőinkre, akik az időjárási viszontagságok és a mostoha körülmények ellenére is olyan gyümölcsöt termeltek, amely ízben és küllemében felveheti a versenyt a világ valamennyi országáéval. Az idei rendezvényt Kucsera Géza, Szabadka polgármestere nyitotta meg. A termelőknek sok szerencsét, kedvező időjárást, jó termelési feltételeket meg gazdasági és politikai körülményeket kívánt, minthogy az a legfontosabb, hogy a termelők örömüket leljék a munkájukban. A bevezető után Füleki József helybeli plébános tartott szabadtéri szentmisét, majd megszentelte az idei termést, és kezdődhetett a terménykiállítás megnyitója.
A szombat a sport jegyében zajlott: lehetett röplabdázni a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében, futni a Mini Maraton klub szervezésében megrendezett utcai futóversenyen, de akinek kedve tartotta, az nyeregbe pattanhatott, s motorozhatott egyet a hagyományos motorostalálkozó keretében. A sportprogram keretében tartották a noszai iskola avatóünnepségét, majd egy lélegzetelállító karatebemutató következett horgosi és magyarkanizsai harcművészek előadásában. Aki még ezek után sem fáradt el, az a szüreti bálon hajnalig rophatta a táncot a II. Félidő együttes zenéjére.
A záróünnepségen került sor a Preszpa utca felavatására, majd a hagyományos családi ebéd után - melyen birka-, borjúpörkölt és halászlé közül lehetett válogatni - kezdetét vette a Művelődési Egyesületek ünnepélyes gálaműsora. A csaknem kétórás műsor keretében a helybeli Lifka Sándor Művelődési Egyesület tánccsoportjai és népdalköre mutatkozott be, azonkívül fellépett a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, valamint a deszki és a mórahalmi néptánccsoport is. A gála a noszai Hinga Művelődési Egyesület Éjjeli pávaszem nevű gyermek színjátszó csoportjának Tündér Ilona című népmese-előadásával zárult. A művelődési műsort lábtoll-labda-bemutató követte, majd az öregfiúk labdarúgó-mérkőzésével zárult a hajdújárási Szüreti Napok idei rendezvénye.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..