home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Szupersztárok a semmiből
Zvekán Péter
2016.08.15.
LXXI. évf. 32. szám
Szupersztárok a semmiből

Rúzsa Magdolna és Majka

Rúzsa Magdolna


pestisracok.hu

A mi Rúzsa Magdink. Emlékszem még arra a kishegyesi lányra, aki egy kicsit bizonytalanul állt színpadra, pedig már akkor is eszméletlen hangja volt. Egyszer valaki egy fellépése után kioktatta, hogy hogyan is kellene énekelnie, ami nagyon szíven ütötte. Ott szomorkodott a színpad szélén, én pedig győzködtem, hogy higgye el, nagyon jó, amit csinál, és ne foglalkozzon mások véleményével.

Aztán egyszer csak megláttuk a Megasztár című tévéműsorban, ahol akkorát énekelt, hogy kidőltek a falak. Mint tudjuk, Magdi megnyerte a vetélkedőt, karrierje pedig azóta egyenesen felfelé ível.

Eleinte inkább a rock és a pop-rock stílus jellemezte, majd a trendet követve egy kicsit modernizálódott a hangzása — gondoljunk csak a Lotfi Begivel elkészített közös dalára, az Ég és Földre, mely a vajdasági származású énekesnőt végképp beemelte a legnagyobbak közé. Bár, őszintén szólva, előtte sem kellett őt félteni.



Mindez azt eredményezte, hogy Rúzsa Magdi jelenleg az egyik legnépszerűbb szólóénekesnő Magyarországon. A Petőfi zenei díjas, milliós nézettségű videóklipeket magáénak tudó, telt házas Aréna-koncerteket adó énekesnő most egy könnyed, nyári lüktetésű dalt készített. Ezúttal is a szokásos csapattal dolgozott együtt, azaz Madarász Gáborral és Szakos Krisztiánnal, a dal szövege pedig Magdi nevéhez fűződik.

A legújabb, Érj hozzám című számhoz egy vadiúj klip is jár, melyben egy múltat idéző kosztümökben pompázó társaságot, és melyben Magdi ismét gyönyörűbb, mint valaha. (Érdemes megnézni a YouTube-on a megasztáros meghallgatásra ellátogató Magdit és a most már szupersztár Magdit. Az átalakulás hihetetlen.) Visszatérve a videóhoz, egy kuriózummal is látványosabbá tették, hiszen magaslatból filmezett budapesti képekkel van tele.

A dalt már játsszák a hazai és a magyarországi rádiók, a YouTube-on pedig mindössze két hét alatt csaknem negyedmilliónyian töltötték le a klipet.
 

Majka


i.ytimg.com

A Való Világot nem szeretném minősíteni, de az tény, hogy a műsorban szereplők szinte kivétel nélkül eltűntek a süllyesztőben. Egyvalaki viszont megragadta a lehetőséget, és mára szupersztár lett. Ő nem más, mint Majoros Péter, azaz Majka.

Emlékezzünk vissza, a Való Világ után Dopeman karolta fel, rapperként tehát általa ismerhette meg Majkát az ország. Aztán összevesztek, és Majka szólóban folytatta. És noha ez az időszak is sikeres volt, az igazi áttörésre akkor került sor, amikor Majka az egykori focistával, Curtisszel kezdett el együttműködni. Szinte hihetetlen, hogy Magyarországon a YouTube-on valaki eléri a csaknem 40 milliós nézettséget, de Majkáéknak ez sikerült a Belehalok című slágerrel.

Arról nem is beszélve, hogy a zenei karrier mellett egyszer csak műsorokban jelent meg, és a magyar média ezáltal egy teljesen új lendületet kapott.



A rapper viszont most olyasvalamire adta a fejét, amit még nem csinált. Konkrétan egy Depeche Mode-számot dolgozott fel, az eredmény pedig döbbenetes és nagyon izgalmas is! A zenei alap felhasználását maga a Depeche Mode hagyta jóvá, ezért lopásról nem lehet beszélni.

A lényeg, hogy Majka ezúttal a Personal Jesus című legendás slágert húzta elő a kalapból, és ehhez írt egy teljesen új, magyar nyelvű szöveget. Így született meg a Supersonal.

A fesztiválok egyik legkedveltebb produkciójának dala a klippel együtt debütált, melyben feltűnik mindenki, aki számít, azaz Majka, Curtis, Kollányi Zsuzsi és a zenekar többi tagja mellett igencsak furcsa, de mindenképp figyelemreméltó arcok, alakok. Az Indián által rendezett videót a tordasi westernfaluban forgatták.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..