home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Szuperliga, 1. forduló
Tóth Tibor
2020.08.03.
LXXV. évf. 31. szám
Szuperliga, 1. forduló

Zenta: TSC—Vojvodina 2:2 (1:1)

Népkerti stadion, nézők nélkül, vezette: Novak Simović (Szikics).

Gólszerzők: Lukić a 26., Szilágyi a 79., illetve Mrkaić a 35., Varga (öngól) a 49. percben.

TSC: Filipović — Varga, Balaž (Antonić), Babić, Ponjević (Petrović) — Đurić (Zec), Tomanović, Tumbasević, Banjac (Duronjić) — Lukić, Szilágyi. Vezetőedző: Szabó Zoltán.

Vojvodina: Simić — Andrić, Bralić, Saničanin, Devetak — Drinčić, Stojković — Zukić (Vukadinović), Čović, Bojić (Gemović) — Mrkaić. Vezetőedző: Nenad Lalatović.

Négy gólt hozó döntetlennel zárult az elmúlt idény bronzérmesének és kupagyőztesének, valamint negyedik helyezett csapatának találkozója a nézők nélküli zentai stadionban, mivel a járványügyi intézkedések miatt a focikedvelők egyelőre csak a televízió képernyőjén élvezhetik kedvenceik produkcióját. A két vajdasági együttes az elmúlt szezonban Újvidéken 2:2-es döntetlent játszott egymással, Zentán viszont, hatalmas ködben, a TSC 2:0-s győzelmet ünnepelhetett.

A topolyai együttes lassan két éve veretlen a zentai pályán, hiszen 2018. augusztus 18-a óta egyetlen csapat sem tudta elvinni a teljes zsákmányt a Népkertből, pedig vendégszerepelt ott már a Partizan és a Crvena zvezda is. Az első huszonöt percben csak kóstolgatták egymást a csapatok, próbáltak rést keresni a másik védelmén, ami először a topolyaiaknak sikerült, miután a 25. percben a labda az újvidéki tizenhatosba került, ahol a Vojvodina játékosa, Bralić kezezett a saját tizenhatosán belül. A büntetőhöz Lukić állt oda, akinek lövését elsőre még védte Simić, ám a kipattanót már magabiztosan a hálóba küldte az előző bajnokságban 16 gólig jutó topolyai játékos. Novak Simović játékvezető ezekben a percekben meglehetősen bizonytalanul fújta a sípot, amit a két szakvezető többször szóvá is tett, és „jutalmul” mindketten sárga lapot kaptak. A 31. percben Filipovićnak kellett mentenie Mrkaić lövését, négy perccel később azonban egyenlítettek a székvárosiak. A veszélyes pontrúgásairól ismert Drinčić szabadrúgását Filipović csak kiütni tudta, éppen Mrkaić elé, aki közelről nem hibázott. Alig kezdődött meg a második játékrész, újra vezetést szerzett a Vojvodina, habár ehhez a gólhoz a legkevesebb közük az újvidékieknek volt, a labda ugyanis Bojić középre adása után Vargáról a saját kapujába pattant. Az 57. percben Szabó Zoltán hármas cserére szánta magát, ami jó döntésnek bizonyult, mert ezután a topolyaiak folyamatos támadásokat vezettek a vendégek kapujára. A 64. percben egy topolyai szöglet után Čović majdnem öngólt fejelt, a labda azonban a felső lécen csattant. A hazai támadások a 79. percben értek góllá, amikor Zec és Szilágyi összjátéka után az előző bajnokságban 16 gólt szerző Szilágyi az újvidéki kapu jobb oldalába lőtt, beállítva ezzel a 2:2-es végeredményt. A második fordulóban a TSC a Rad csapatához utazik, a Vojvodina pedig a Čukaričkit fogadja.


Még több kép!▼ 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..