home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Szünidei programok a Népkörben
Szakáll Laura
2021.07.13.
LXXVI. évf. 27. szám
Szünidei programok a Népkörben

A táborok és gyermekfoglalkozások jegyében telik a nyár a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. Az intézmény a legkisebbeket és a fiatalokat is gazdag programokkal várja.

Elsőként a Már minálunk... és a Húzzad édes muzsikásom... elnevezésű népművészeti napközi tábor lesz soron, melyen a népi énekek és koreográfiák tanulása mellett viseletbemutató és sok más érdekesség, például kézműves-foglalkozás is várja a 6 és 11 év közötti gyerekeket. A program július 5-én kezdődött, és 9-én fejeződik be az intézmény székházában.

Azok a gyerekek és fiatalok is találnak kedvükre való tevékenységet a Népkörben, akik a színjátszás alapjaival vagy a képzőművészettel szeretnének megismerkedni — mondta Rumenyákovity Szilvia, a Népkör MMK munkatársa:

— Július 19-étől 23-áig színésztáborral várjuk a fiatalokat és a gyerekeket 7-től 20 éves korig. A tábort Nyári Ákos, a szabadkai Népszínház színésze vezeti, illetve lesznek vendég előadók is. Itt két korcsoportban foglalkozunk a jelentkezőkkel. A 9 és 14, illetve a 15 és 20 év közötti résztvevők a ritmussal, a koncentrációval, a színpadi mozgással és az improvizációval is megismerkedhetnek. A színésztábor idején, július 22-én klubestet szervezünk, melyen a Kilele Swing Cats zenekar lép fel. A napközi táboros időszakot, a vakációs programokat rajztáborral zárjuk. Az idén annyival újítottunk, hogy a tábor nemcsak a képzőművészetről fog szólni, hanem a mozgásról is, így a Rajzolj és mozogj Picassóval nevet kapta. Július 26-ától 29-éig várjuk a fiatalokat erre a rendezvényünkre.

Az idén sem marad el a már hagyományossá vált Aranykapu vakáció. Az ingyenes napközis táborba 3-tól 6 éves korig fogadják a kicsiket. Július 7-e és augusztus 22-e között minden szerdán 17 és 19 óra között lesz foglalkozás. Az idén népi gyermekjátékokkal, kreatív kuckóval, ökosarokkal és gazdag játékparkkal készülnek a szervezők. Az Aranykapu vakáció a részt vevő gyerekek közös fellépésével zárul az Interetno Fesztivál nyitóceremóniáján, augusztus 22-én.

Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a 024/557-033-as telefonszámon, az info@nepkor.rs e-mail-címen, valamint a Népkör weboldalán és közösségi oldalain kaphatnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..