home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Szükség lenne a kollégium bővítésére
(Tha)
2021.12.10.
LXXVI. évf. 49. szám
Szükség lenne a kollégium bővítésére

Szakállas Zsolt tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumba látogatott, ahol az intézmény és a község vezetőségével a tervekről egyeztetett. A megbeszélésen a zentai önkormányzat részéről Czegledi Rudolf polgármester és Juhász Attila oktatással és művelődéssel megbízott tanácstag vett részt. A találkozón abban állapodtak meg, hogy nagyon fontos lenne a kollégium kapacitásának bővítése, illetve a tantermek számának növelése.

Csikós Pajor Gizella, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium igazgatója, elmondta, jelenleg 219 diákjuk van, közülük 150-en laknak a kollégiumban. Az elhelyezésre nagyobb volt az igény, de csak ennyi férőhelyük van. Elhangzott, valamikor egy váltásban dolgozott az iskola, mostanra viszont a tanteremhiány miatt kénytelenek voltak két váltásban megszervezni a tanítást.
Szakállas Zsolt hangsúlyozta, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium nem csak Zenta, hanem az egész tartomány számára jelentős. Az intézmény rendszeresen részt vesz a tartomány által kiírt pályázatokon, és a támogatásból különféle fejlesztéseket valósítanak meg. Hozzátette, értesült a bővítés szükségességéről és reméli, a közeljövőben konkrét eredményekről is be tudnak majd számolni.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..