home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Szórványprogram másként
2016.07.13.
LXXI. évf. 28. szám

A Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok nyári továbbképzésére 2016. augusztus 11-étől 16-áig kerül sor Dél-Bánátban, Fejértelepen (Susarán). Autóbuszról gondoskodunk, mely Zentáról indul, és Kishegyes érintésével Nagybecskereken át halad. A jelentkezőket az útba eső településeken felvesszük.

A tábor célja szorosabb kapcsolatot teremteni a szórványban dolgozó pedagógusainkkal.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a tömbmagyarság pedagógusai nem ismerik a szórvány gondjait, szinte semmilyen kapcsolatuk nincs egymással.

A képzésre óvónők és tanítónők jelentkezését várjuk, a létszám korlátozott.

Elszállásolás a fejértelepi plébánia épületében.

Előadók: Zsidákovits Katalin Százhalombattáról, Juhász Szécsi Viktória Horgosról, Ujj Éva Békéscsabáról és dr. Szőke Anna Kishegyesről.

Témakörök: Milyen többletet kíván az óvodapedagógustól a nemzeti tudat kifejezésre juttatása a nevelői munkában?; A néphagyomány értéknövelő hatása; Az önértékelés; Az információáramlás javítása; A közreműködés gyakorlati átadása; A tudatosság, felelősség, mértékletesség elveinek követése; Nemzeti közösségünk megmaradása; A magyar iskola európai.

Az autóbusz a tábor egész ideje alatt rendelkezésre áll, mivel célunk megismertetni Dél-Bánát magyar vonatkozású történelmi helyeit.

A nyári képzés díjmentes, és magában foglalja az utaztatást is.

Jelentkezni a következő e-mail-címen lehet: szoketanna@gmail.com.

Bővebb tájékoztatás a 024/730-430-as telefonszámon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..