home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Szórakozás és tanulás a Róka Festen
Szakáll Laura
2023.07.04.
LXXVIII. évf. 26. szám
Szórakozás és tanulás a Róka Festen

A középiskolásokat és az egyetemistákat várja a 6. Róka Fest, de a változatos programok között a családok vagy az idősebbek is találnak nekik tetsző foglalkozást. A Róka Fest fő célja a mentális egészség megóvása, az emberi kapcsolatok erősítése.

Hulló Zsófia szervező elmondta, a mai rohanó világban az emberek egyre inkább eltávolodnak egymástól, így fontos a barátságok ápolása, az új ismeretségek megteremtése, ezért erre is lesz lehetőség a rendezvényen, melyen pszichológiai sátor is várja a fiatalokat. Itt a párkapcsolatokról, illetve az egyéb problémákról is beszélgetnek a szakemberek azokkal, akik ezt igénylik. Szórakoztató programokban sem lesz hiány, a koncertek mellett filmvetítés és sok más érdekesség is lesz a Róka Tanyán.

— Mi személyközpontú fesztivál vagyunk, ahol fiatal tehetségeket karolunk fel. Ezért a mottónk az, hogy Mutasd az igazi arcod. Ebben a felgyorsult világban szeretnénk, ha a hozzánk érkezők valóban ki tudnának bontakozni, pihenni, és az igazi arcukat mutatni. Az eddigi években is a mentálhigiéné volt az alaptémánk, de az idén még nagyobb hangsúlyt helyezünk rá, ingyenes beszélgetést és segítségnyújtást kaphatnak a fesztivál lakói különböző szakemberektől. Az önbizalomról is fogunk beszélgetni, hogy manapság hogyan tudjuk megtartani a mentális épségünket. Szeretnénk, ha a fesztiválunk nemcsak arról szólna, hogy eljönnek hozzánk a fiatalok vagy akár a felnőttek szórakozni, hanem tanulni is tudjanak. Több mentálhigiénés programunk lesz, valamint drogprevenciós előadás is várja a résztvevőket — hallottuk Hulló Zsófia szervezőtől.

Koncerteket és egyéb programokat is kínál az esemény. A fő hangsúly a fiatal tehetségek bemutatásán van, így a fellépők többsége még nem befutott zenész.

— Lesz kézműves-foglalkozás, melynek keretében a hennát is kipróbálhatják a látogatók, továbbá filmvetítés, társasjátékozás, valamint este négy helyszínen is szórakoztatjuk a fiatalokat. Kiemelném még a csapatjátékokat, hatfős csapattal lehet nevezni, ezt akár a helyszínen is megtehetik. Aki a játékokra jelentkezik, annak a belépő ingyenes.

A zenei rész délután vagy inkább este kezdődik. A fellépők: Hornsman Coyote, Sin Seekas, Hard Solo, Dj Mona, Hedonist Band, Pr.Alen, Dj Kovács, a Duhaj zenekar és még sokan mások.

A Róka Fest július 13-án kezdődik és 16-án, a reggeli órákban zárul a Róka Tanyán. A rendezvény a MOL Új Európa Alapítvány Határtalan Nyár 2023 programsorozat részeként valósul meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..