home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Szombaton kiderül, kié lesz Magyarország legjobb dala!
MTVA
2018.02.20.
LXXIII. évf. 7. szám
Szombaton kiderül, kié lesz Magyarország legjobb dala!

A Dal döntőjében nyolc induló száll versenybe a győzelemért.

 

 


AWS, Dánielfy Gergely, Heincz Gábor BIGA, Horváth Tamás, Király Viktor, Leander Kills, Süle Zsolt, valamint a yesyes: közülük kerül ki A Dal 2018 legjobbja.
 

 

A döntőben idén is nyolc induló száll versenybe, közülük kerül majd ki a zsűri és a nézők döntése nyomán Magyarország legjobb dala, amely hazánkat képviseli a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban. A Dal döntőjében kiderül továbbá, hogy ki nyerte A Dal 2018 Akusztik online szavazását.
 


A nyertes előadó a Petőfi Akusztik jóvoltából 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amit rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV. 
 


A Dal 2018 folyamatosan frissülő weboldalán sok-sok érdekes tartalom, videó és cikk érhető el. A műsor után közvetlenül A Dal Kulissza következik, ahol az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál a produkciókról.

 


A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész; Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Schell Judit Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes Művész és Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa szerepel.


A döntőben a zsűri csak az összes dal elhangzása után pontozza a produkciókat. A zsűritagok 10, 8, 6 és 4 pontot oszthatnak ki. A pontozás során a négy legtöbb pontot szerzett dal közül a nézők szavazással választják ki a műsor nyertesét.


A Dal döntője szombat este 20.30-tól a Duna és a Duna World műsorán Rátonyi Krisztával és Fehérvári Gábor Alfréddel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..