home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Szóljon a vers! – A HangHordozók legjobbjait díjazták
MTVA
2020.12.03.
LXXV. évf. 49. szám
Szóljon a vers! – A HangHordozók legjobbjait díjazták

A Versmaraton rendezvénysorozat keretében zajló HangHordozók – Énekmondók Kárpát-medencei verseny célja a kortárs magyar líra és a könnyűzene ötvözésének, a dallamokba öntött költészetnek a népszerűsítése. A Lámpaláng zenekar,  a Bettika duo, a Resti Kornél zenekar, a Dudás-Kormos-Zelei trió, Németh Viktor és a Tramonti együttes lettek az idei díjazottak.

A döntőbe került alkotásokat ötfős szakmai zsűri értékelte: Bonyár Judit énekes, zeneszerző; Csík János népzenész; Eredics Gábor népzenész, a Dankó Rádió csatornaigazgatója; Váczi Eszter énekes, dalszerző és Likó Marcell énekes, zenész, szövegíró.

Az MTVA idén két elismerést ítélt oda a december 1-jén adásba került műsorban. A Kossuth Rádió különdíjasa egy egész napos stúdiófelvételt nyert, a rögzített produkciók pedig később hallhatók lesznek a rádió műsoraiban. Az M5 kulturális csatorna különdíjasa részt vehet a Szóljon a vers! című, magyar lírát népszerűsítő műsorban, valamint bemutatkozhat a Librettó című kulturális magazin egyik adásában.

A Magyar Napló Kiadó különdíjasa fellépésre és további versek megzenésítésére kapott felkérést, a Magyar Írószövetség különdíjasa pedig egy 50.000 forint értékű könyvcsomagot vihetett haza. A műsor zárásaként a Magyar Napló Kiadó a verseny első három helyezettjét 300.000, 150.000, és 100.000 forint értékű díjakkal jutalmazta.

A verseny díjazottjai:

I. helyezett: Lámpaláng zenekar
II. helyezett: Bettika duo
III. helyezett: Resti Kornél zenekar

Az M5 csatorna különdíjasa: Dudás-Kormos-Zelei trió

A Kossuth Rádió különdíjasa: Lámpaláng zenekar

A Magyar Napló különdíjasa: Németh Viktor

A Magyar Írószövetség különdíjasa: Tramonti együttes

 A tehetségkutató öt éve indult a 2016 júliusában elhunyt Oláh János költő, író, szerkesztő, a Magyar Napló Kiadó vezetőjének kezdeményezésére. Azóta 202 kortárs verset zenésítettek meg a résztvevő művészek a pályázatnak köszönhetően. A versenyzők ezúttal is Az év versei antológia remekei közül válogattak, amelynek szerkesztője Zsille Gábor, József Attila-díjas költő volt.

A döntős produkciók  a https://mediaklikk.hu/musor/hanghordozok/ linken keresztül tekinthetőek meg .

A fotón Oláh János költő a versét olvassa fel a Versmaratonon, a Thália Színház Mikroszínpadán 2014. április 11-én, a költészet napján (MTI Fotó: Soós Lajos)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..