home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Szlovák, cseh és magyar győztes az idei Gombold újra! döntőben
MTI
2015.10.12.
LXX. évf. 40. szám
Szlovák, cseh és magyar győztes az idei Gombold újra! döntőben

Ester Kubisz, Sofya Samareva és Balogh Luca Enikő vehetett át díjat a Design Terminál ötödik alkalommal meghirdetett, Gombold újra! elnevezésű öltözéktervezési pályázatának vasárnap esti döntőjén a Várkert Bazárban.


A legjobb magyar tervező cím és a Design Terminál díj nyertese, Balogh Luca Enikő (középen), mellette Landlocked nevű pályamunkáját viselő manöken a Central European Fashion Days keretében rendezett Gombold újra! öltözéktervezési pályázat döntőjében a budapesti Várkert Bazárban 2015. október 11-én (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A 10 ezer euró értékű vállalkozásösztönző Visegrád-díjat öltözék kategóriában a szlovák Ester Kubisz nyerte el I Took a Pin-stripe for a Walk című kollekciójával, a kiegészítő kategória díját pedig a cseh Sofya Samareva érdemelte ki Moment című pályamunkájával.

A legjobb magyar tervezőnek járó, szintén 10 ezer euró értékű Design Terminál-díjat Balogh Luca Enikő vihette haza Landlocked nevű kollekciójáért.

A Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe divathéten — melynek keretében idén a Gombold újra! tehetségkutató pályázat döntőjét is megrendezték — csaknem ötven tervező mutatta be legújabb kollekcióját szombaton és vasárnap a Várkert Bazárban.

Ebben az esztendőben a divathéten a visegrádi négyek mellett Szerbia és Horvátország tervezői is részt vehettek.

A vasárnapi döntőn 20 kollekció mutatkozott be a kifutón. A pályázatra idén a magyarok mellett cseh, szlovák, lengyel, valamint horvát és szerb divattervezők jelentkeztek a régióban élő népek kultúrájára jellemző motívumokat felhasználva; a nemzetközi zsűri 124 pályamunka közül választotta ki a húsz döntős kollekciót.

Az esemény jegyeladásából származó teljes bevételből az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatják.


Egy manöken Varga Edina egyik kollekciójából mutat be egy kreációt a Central European Fashion Days keretében rendezett Gombold újra! öltözéktervezési pályázat döntőjében (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..