home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Színvonalas színpadavató
Bacsik Lőrinc Natália
2022.11.05.
LXXVII. évf. 44. szám
Színvonalas színpadavató

Néptánc- és népzeneesttel egybekötött színpadavató ünnepséget tartottak nemrégiben Magyarcsernyén. A két évvel ezelőtt felújított nézőtér után most sikerült a parkettás színpadot balettszőnyegre, a régi függönyöket újakra cserélni, valamint a világítás is megújult, kibővült.

A közönséget Hódi Judit, az Ady Endre Művelődési Egyesület elnök asszonya köszöntötte.

— A felújított színpadunk lehetőséget ad színvonalas műsorok rendezésére, tehetséges gyerekek és felnőttek bemutatkozására, művelődésre és szórakozásra. Nagy megtiszteltetés egyesületünk és településünk számára, hogy házigazdái és társszervezői lehetünk a 2023-ban megrendezendő Gyöngyösbokrétának és Durindónak. Színháztermünk felújításával megfelelő körülményekről tudunk gondoskodni az esemény lebonyolításához. A magyarcsernyeieket ismerve a vendéglátás sem fog gondot okozni számunkra. Köszönettel tartozunk a magyar kormánynak, azon belül a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, mely támogatta színpadunk felújítását, valamint a mai ünnepi műsorunkat is.


A kis citerások (Salgo Ervin felvételei)

A rendezvényen más vendégek mellett jelen volt Juhász Attila és Kerekes József államtitkárok, Kudlik Zoltán és Tóth Zoltán tartományi segédtitkárok, Dobai János és Tóth Ramóna, az MNT-választáson a Magyar Összefogás lista jelöltjei, Talpai Sándor, Nagykikinda Város polgármestersegédje.   

Kudlik Zoltán beszédében a művelődési egyesületek fontosságát, fejlődését, valamint a munkájukhoz szükséges felújítások jelentőségét hangsúlyozta, és kitért a közelgő nemzeti tanácsi választásra is.


Oláh Anita és Hódi Ákos

A műsorban a magyarcsernyei Tulipán és Pitypang néptáncegyüttesek egy-egy tánccal léptek fel, valamint a citeracsoportok is pengették a hangszereiket. Tanítójuk, a törökbecsei Micsik Béla tekerőjátékával bűvölte el a közönséget. Oláh Anita és Hódi Ákos helyi fiatal egyetemi hallgatók az est folyamán két dalt adtak elő. Vendégként a szabadkai Talentum egyesület ifjúsági táncegyüttese és a Duhaj Zenekar mutatkozott be. A fiatalokat a művészeti vezetők, Brezovszki Tamara és Brezovszki Roland is elkísérték. A vérpezsdítő vajdaszentiványi, bukovinai és nagyecsedi táncokat vastapssal jutalmazták a jelenlévők. A nézőtéren ülő kisgyermekek azt suttogták a szülőknek, hogy ők is így szeretnének majd táncolni, ha nagyok lesznek. A Duhaj Zenekar öt tehetséges fiatal tagját is élmény volt hallgatni.


Tulipán néptánccsoport

A magyarcsernyeiek büszkék lehetnek arra, hogy ilyen szép, modern színháztermük van, ahol tartalmas ünnepi rendezvényeken
vehetnek részt. A közeljövőben, november végén nótaestet szervez a kultúregyesület, decemberben bábszínházat fogad, és a hagyományos karácsonyi műsort is megtartja.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..