home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Szintézis, szinergia, szimbiózis
(vas)
2013.11.27.
LXVIII. évf. 48. szám

A nemzeti közösségek nyelvén megjelenő nyomtatott és online sajtó második regionális konferenciáját szervezte meg Újvidéken, a Magyar Szó székházában a Heror Media Point ügynökség. A tanácskozás ez alkalommal a Szintézis, szinergia, szimbiózis nevet viselte.

A kisebbségi média főszerkesztőin és igazgatóin kívül jelen voltak a magyar, ruszin, román és szlovák nemzeti tanácsok képviselői is. A rendezvényen részt vettek még: a tartományi kormány és parlament, a köztársasági kormány és a civilszervezetek képviselői, az EU szerbiai delegációja, valamint horvátországi, szlovéniai médiaszakértők is. A kétnapos megbeszélés első napján a panelviták előtt a jelen levő médiumok képviselői bemutatták kiadványaikat, és elmondták, milyen problémákkal küszködnek. A kisebbségi nyelven történő tájékoztatásról szóló regionális konferencia másnapi műhelymunkáján a részvevők a többplatformos megjelenésről tájékozódhattak, illetve tanácsot kaptak a marketing területén is.

Gordana Predić, a kulturális és tájékoztatási minisztérium államtitkára elmondta, hogy a szerbiai médiában pénzügyi, etikai és szakmai problémák is vannak, majd hozzátette, hogy jelenleg egy olyan törvényi szabályozáson dolgoznak, amely elősegítené a kisebbségi tömegtájékoztatási eszközök műszaki és tartalmi fejlődését.

Luca Bianconi, az Európai Unió szerbiai küldöttségének politikai osztályvezetője a tanácskozáson megtartott beszédében kifejtette, helyesli a médiumok közpénzekből való támogatását, ugyanakkor nem szabad hagyni, hogy az csak a működtetési költségeket fedezze.

László Edit, a Hét Nap igazgatója elmondta, hogy a nagy konkurencia miatt óriási kihívásnak számít a hetilap eladása, ennek ellenére mégis 3,5%-kal növekedett az eladott példányok száma, ami talán az arculatváltásnak, a nyereményjátékoknak és a többplatformos megjelenésnek köszönhető.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..