home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Szilvásváradon rendezik meg a Nemzeti Vágta döntőjét
2023.06.13.
LXXVIII. évf. 23. szám
Szilvásváradon rendezik meg a Nemzeti Vágta döntőjét

A magyarországi lótenyésztés egyik ikonikus helyszínén, a nemzeti kinccsé nyilvánított lipicai ménes otthonában, Szilvásváradon lesz idén a Nemzeti Vágta döntője. Közép-Kelet-Európa legnagyobb amatőr lovas versenyének döntő megmérettetésére szeptember 30-án és október 1-jén kerül sor.


Fotók: Szalai Attila (XI. Vajdasági Vágta)

Az UNESCO által a világ szellemi kulturális örökségének nyilvánított lipicai lótenyésztés egyik fellegvára, a legmodernebbek közé tartozó Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont szolgál a döntő futamok helyszínéül. A komplexum minden nemzetközi szabványnak megfelel, speciális négyévszakos pályatalaja pedig kiváló nedvességelvezető és lólábkímélő. 

A fináléra kvalifikáló versenyek májustól szeptemberig zajlanak. Összesen 11 magyarországi és 5 határon túli helyszínen tartanak előfutamokat, így mozgatva meg sok száz lovast és több ezer nézőt.

Az idei Nemzeti Vágta újdonsága, hogy az elővágtákon és a döntőn magyarországi település csak magyar tenyésztésű lóval indulhat. Érdekesség, hogy idén a minden évben megrendezett nemzetközi futam valamennyi lovasa lipicai lóval indul.

A Nemzeti Vágta idén is példát szeretne mutatni, hiszen az esemény nemcsak ló és lovasa, hanem az általuk képviselt közösségek versenye is.

Forrás: www.vagta.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..