home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Szijjártó Péter Hajdújáráson
Tóth Tibor
2023.12.14.
LXXVIII. évf. 50. szám
Szijjártó Péter Hajdújáráson

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokratikus Szövetség (RMDSZ) elnöke a Vajdasági Magyar Szövetség politikusaival, dr. Pásztor Bálinttal, a VMSZ megbízott elnökével, köztársasági parlamenti listavezetőjével és Juhász Bálinttal, a párt intézőbizottságának elnökével, tartományi parlamenti listavezetőjével az élén ma Hajdújárásra, az 1947-ben alakult Vinogradar Labdarúgóklubba látogatott.

A küldöttséget Sövény Rudolf, a városi képviselő-testület hajdújárási tanácsnoka, a Vinogradar LK közgyűlésének elnöke és a VMSZ Szabadkai Városi Szervezetének alelnöke, valamint Latyák Lóránt, a Vinogradar Labdarúgóklub elnöke fogadta. A vendégek megtekintették az utánpótláscsapatok edzését, és elbeszélgettek a 120 gyereket számláló labdarúgó-egyesület vezetőivel, majd a hajdújárásiak egy zöld-fehér sálat, a klub címerével ellátott zászlót és egy galléros pólót ajándékoztak Szijjártó Péternek, aki két, Puskás Ferenc által aláírt labdát adott át a Vinogradar vezetőinek. Emellett Szijjártó Péter kézjegyével látott el egy labdát — melyen már többek között Détári Lajos és Savo Milošević aláírása is szerepelt — és egy 6-os számú zöld-fehér mezt. A magas rangú küldöttség a helybeli Keresztelő Szent János katolikus templomba folytatta útját, ahol Horváth Endre plébános vezetésével előbb megtekintették a kertben 2021-ben helyére került, csaknem nyolcvanéves turulmadárszobrot, majd a templomban mindannyiunkért elmondtak egy imát.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..