home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szigorítások Zentán is
2020.07.14.
LXXV. évf. 28. szám
Szigorítások Zentán is

Zenta község rendkívüli helyzetek törzskara a 2020. július 13-án megtartott ülésén a következő rendelkezéseket hozta:

ELRENDELJÜK a polgároknak minden zárt helyiségben a védőmaszk használatát és a min. 2 méteres fizikai távolságtartást Zenta község területén. A kötelezettség betartásáért a zárt helyiségek tulajdonosai/használói a felelősek.

ELRENDELJÜK a testhőmérséklet mérését a közintézményekbe való belépéskor, valamint kézfertőtlenítők és fertőtlenítő akadályok kihelyezését ezen épületek bejáratánál.

ELRENDELJÜK minden köztisztviselőnek és a tolóablakoknál dolgozóknak a kötelező maszkhasználatot zárt helyiségekben és a tolóablakoknál történő munkavégzéskor, az előírt, szabályos módon.

MEGHAGYJUK a vendéglátói létesítmények működtetőinek, hogy munkájuk végzése során helyezzék előtérbe a szabadtéri kiszolgálást (kerthelyiségek), a megfelelő biztonsági intézkedések mellett. A vendéglátói létesítmények kötelesek azon megelőző intézkedéseket betartani a vírusfertőzés terjedésének megakadályozásának érdekében, amelyekkel biztosítható a foglalkoztatottak és a szolgáltatások igénybe vevőinek biztonsága, valamint kötelesek betartani az illetékes szervek utasításait. A kötelezettségek betartásáért a vendéglátói ipari tevékenységet végzők felelősek.

A kozmetikai, illetve egyéb arc- és testápolási szalonok, valamint a fitnesz klubok és edzőtermek munkája folytatódik a megelőző intézkedések betartása mellett (maszkviselés, távolságtartás, a kéz-, a felszerelés és a helyiség fertőtlenítése).

MEGHAGYJUK a taxis szállítóknak Zenta község területén, hogy a tevékenységük ellátásakor hordjanak védőmaszkot és kesztyűt és végezzenek jármű-fertőtlenítést.

A vallási objektumokban a szertartások végzésekor kötelező a megelőző intézkedések betartása (maszkhasználat, távolságtartás, kéz- és helyiség fertőtlenítés).

ELRENDELJÜK a lakóközösségeknek a közös helyiségek és az épület bejáratának legalább napi egyszeri fertőtlenítését.

ELRENDELJÜK a védőmaszk használatát Zenta község minden piacán. Ez az intézkedés vonatkozik az eladókra, a vevőkre és a piac dolgozóira egyaránt.

A fenti rendelkezések betartását Zenta község kommunális felügyelősége és más, törvénnyel felhatalmazott szerv ellenőrzi. Az intézkedések be nem tartása szabálysértési felelősséget von maga után.

AJÁNLJUK az ünnepségek későbbre halasztását (lakodalmak, születésnapok, keresztelők és hasonlók), illetve kevesebb résztvevővel való megtartását.

EMLÉKEZTETJÜK az óvodákat, hogy kötelesek minden védő- és megelőző intézkedést betartani és alkalmazni (maszkviselés, távolságtartás, a kéz-, a felszerelés és a helyiség fertőtlenítése).

A szülők külön figyelmébe ajánljuk, hogy gyermekeiket ideiglenesen ne küldjék az óvodába, amennyiben a gyermek felügyeletére bármilyen más megoldásuk van.

 

KÉRJÜK ZENTA KÖZSÉG MINDEN POLGÁRÁT, HOGY ALKALMAZZÁK A MEGSZIGORÍTOTT HIGIÉNIAI INTÉZKEDÉSEKET, HOGY FELELŐSSÉGTELJESEN VISELKEDJENEK ÉS A SZERB KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYÁNAK, AZ EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUMÁNAK ÉS ZENTA KÖZSÉG RENDKÍVÜLI HELYZETEK KÖZSÉGI TÖRZSKARÁNAK JAVASLATAIVAL ÉS MEGHAGYÁSAIVAL ÖSSZHANGBAN JÁRJANAK EL, MINDEZT ZENTA KÖZSÉG LAKOSAI EGÉSZSÉGÉNEK A MEGŐRZÉSE CÉLJÁBÓL.



Fotó: sentainfo.org

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..