home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Szigorítások Szerbiában
Pannon RTV
2020.11.06.
LXXV. évf. 45. szám
Szigorítások Szerbiában

A szerbiai válságstáb mai ülését követő sajtótájékoztatón dr. Darija Kisić Tepavčević járványügyi szakorvos bejelentette, az egyre súlyosbodó járványügyi helyzet ellenére egyelőre nem vezetnek be kijárási tilalmat, de a gyülekezést szigorítják: az eddigi 30 főt mostantól öt személyre csökkentik. Ez nem vonatkozik a művelődési rendezvényekre (mozi, színház stb.), melyeken továbbra is legfeljebb 500-an vehetnek részt.

Az öt fős korlátozás a különféle ünnepségekre, tanácskozásokra és más rendezvényekre értendő, de nem érvényes az iskolákra és a munkahelyekre,  ahol viszont biztosítani kell a személyenkénti négy négyzetmétert és az egymás közötti két méteres távolságot.

–Nyolc hónapja nap, mint nap ugyanaz a figyelmeztetés hangzik el a szakemberektől: gyakori kézmosás, fertőtlenítés, maszkviselés, fizikai távolságtartás. Csakis az óvintézkedések szigorú betartásával védekezhetünk a koronavírus ellen - figyelmeztetett dr. Darija Kisić Tepavčević.

A szakember ismételten a polgárok felelősségteljes viselkedésére figyelmeztetett, hogy elkerüljük a legszigorúbb korlátozásokat.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..